23948sdkhjf

Aalborg-virksomhed er med: Nu starter opgradering af hjertestartere

Onsdag begynder et større arbejde med at opgradere landets hjertestartere heriblandt at koble dem til internettet. Det skriver Telenor i en pressemeddelelse.

Med internetforbindelsen kan den enkelte hjertestarter overvåges i døgndrift. Det skal sikre, at hjertestarteren virker, når der er brug for den.

Med opgraderingen får den enkelte hjertestarter en enhed med sensorer, som er koblet til Telenors netværk.

Det er Aalborg-virksomheden Seluxit, der skal stå for sensor-netværket, mens hele opgraderingen sker i samarbejde med både Hjerteforeningen og Telenor. 

Opfanger flade batterier
Seluxits sensorer holder øje med bevægelse, lyde og farver. Derudover har enheden gps og kan måle luftfugtighed og temperatur ved hjertestarteren.

Derved kan enhedens sensorer opfange, hvis hjertestarteren eksempelvis er blevet udsat for hærværk, eller hvis den er løbet tør for strøm, og sende besked om problemet.

Ifølge Hjerteforeningen sker opgraderingen, da hjertestarterne i øjeblikket i bedste fald bliver tjekket ved serviceeftersyn og ofte ikke bliver vedligeholdt.

Hjerteforeningen har ikke nogen sikre data for, hvor mange hjertestartere, der har været problemer med.

I løbet af den næste uges tid vil ni hjertestartere rundt i landet blive opgraderet. Til august vil i alt 39 hjertestartere være forbundet til internettet.

De har en udløbsdato
Det er i første omgang Hjerteforeningens hjertestartere, som bliver opgraderet. Planen er dog at brede teknologien ud til så mange hjertestartere som muligt.

Og selv om hjertestarterne kan holde i flere år, har de en udløbsdato, siger Anne Kaltoft, der er administrerende direktør i Hjerteforeningen.

- Mange hjertestartere bliver ikke brugt, når først de er blevet hængt op.

- Så kan der gå forglemmelse i, om batteriet stadig er aktivt, og elektroderne stadig er brugbare, siger Anne Kaltoft.

Ifølge Hjerteforeningen er der omkring 18.000 hjertestartere rundt om i landet.

Kilde: /ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.093