23948sdkhjf

Elektrolyse-firma vil opskalere produktion, omsætning og anlæg

Producenten af brint- og elektrolyseanlæg Green Hydrogen i Kolding har netop modtaget en kapitalindsprøjtning på et tocifret millionbeløb fra sine ejere Nordic Alpha Partners.

Det skal blandt andet give grobund for en opskalering på flere fronter: Omsætning, produktionskapacitet og størrelsen på virksomhedens elektrolyseanlæg. 

Målsætningen er at blive Vestas nummer to i Danmark. Det fortæller administrerende direktør Niels-Arne Baden til Finans. 

Til en opskalering af produktion har Niels-Arne Baden hentet Universal Robots tidligere produktionschef ind. Han skal være med til at industrialisere og tilrettelægge produktionen, så den bliver skalerbar. Produktionen skal om føje tid skaleres op til at kunne producere 600 MW om året. 

Til sammenligning har Green Hydrogen i dag leveret elektrolyseanlæg med en samlet effekt på 2 MW .

Ikke alene skal der produceres mere - Der skal også produceres mere i langt større megawatt-skala. 

Green Hydrogens teknologi er baseret på modulære elektrolyse-enheder på bare 0,4 MW, men Niels-Arne Baden vurderer, at det ikke bliver noget problem at levere materiel til f.eks. Ørsteds projekter på flere hundrede megawatt. 

- Vores teknologi kan godt følge med derop. De meget store projekter, som meldes ud, er typisk 2-3-4 år ude i fremtiden, siger Niels-Arne Baden.

Også omsætningen skal øges i de kommende år. Tidligere har virksomheden ikke oplyst omsætning, men den har nærmest også været ikke-eksisterende. Samtidig har bruttoresultaet været negativt. 

Niels-Arne Baden forventer nu, at kunne begynde at tjene penge fra 2022 og at runde en omsætning på 600 millioner om 3,5 år. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094