23948sdkhjf

Klynge til Struer: - Det er en cadeau til vores satsning på lyd

Den nye danske klynge for virksomheder, der beskæftiger sig med lyd, får hovedsæde i selv samme bygning som inkubatormiljøet Danish Sound Hub ligger.

Desuden bliver det også sidstnævnte, der skal stå for at drive den nye klynges sekretariat. 

Det faldt på plads 1. oktober, hvor Uddannelses- og Forskningsministeriet præsenterede 14 nye erhvervsklynger i Danmark og fordelte deres geografiske placeringer.

Og placeringen af den nye klynges aktiviteter i Struer huer naturligvis ceo i Danish Sound Hub, Peter Petersen.

- Det er en cadeau til hele den satsning, vi har lagt i Struer. Det viser, at vi bliver anerkendt som Lydens By, siger Peter Petersen til Electronic Supply.

God synergi

Han står dagligt i spidsen for inkubatormiljøet Danish Sound Hub, der fungerer som rugekasse for startup-virksomheder inden for lyd, akustik og audio.

Danish Sound Cluster har eksisteret siden 2019, hvor en enkelt mand har drevet aktiviteterne fra Struer, men nu bliver der udvidet med et reelt sekretariat til klyngen.

Og ifølge Peter Petersen kommer der gode synergi-effekter ud af at forene de to organisationer under samme tag.

- Vi har selvsagt en fælles målgruppe, så samarbejdet giver god mening. Dertil kommer, at iværksætteri og innovation er væsentlige aktiviteter for en klynge og den måde, den udvikler sig på. Og det er jo det, vi allerede gør os i, så det bliver vigtigt for klyngen. Og så kan vi være fælles om events og aktiviteter, siger Peter Petersen.

Regner med at mande op

Klyngen skal gå i luften 1. januar 2021, og inden da skal der mandes op på sekretariatet i Struer.

- Vi har endnu ikke fundet ud af, hvor stor en bevilling, vi får, men vi regner med, at sekretariatet skal rumme tre til fire medarbejdere, når vi går i gang til januar, siger Peter Petersen.

Ifølge fondsansøgningen sendt ind i juni måned har Danish Sound Cluster ansøgt om lige over 13 millioner kroner over en periode på fire år.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.215