23948sdkhjf

Blue World i ny investeringsrunde: Nu starter serieproduktionen

Den nordjyske brændselscelleproducent, Blue World Technologies, har netop lanceret en ny investeringsrunde, der skal sikre op imod syv millioner euro og dermed kapital til at starte en egentlig serieproduktion op.

Inden for det næste år vil man derfor fordoble antallet af medarbejdere fra de nuværende 30 til omkring 60 medarbejdere. Det bekræfter Anders Korsgaard, administrerende direktør og medstifter af Blue World Technologies, overfor Electronic Supply.

- Med den kapitalrejsning vi får nu kan vi komme et godt skridt videre med kommercialiseringen af methanol brændselscelleteknologien. Vi kommer til at øge vores produktion, og det betyder, at vi også kommer til at skabe flere grønne jobs, siger Anders Korsgaard. 

Blue World Technologies
Blue World Technologies udvikler og producerer methanol-brændselscellekomponenter og -systemer som et grønt alternativ til forbrændingsmotoren.

Brændstoffet til Blue World Technologies’ brændselscellesystemer er methanol. 

Blue World Technologies fokuserer på højtemperatur PEM-teknologien kombineret med methanol-reformering. En kombination, der sikrer et simpelt systemdesign med høj konverteringseffektivitet og er i overensstemmelse med kravene til design af køretøjer. Slutproduktet er et køretøj med mange fordele; lang rækkevidde, hurtig tankning, ingen skadelige emissioner og lave brændstofomkostninger.

Blue World Technologies meddeler, at man i øjeblikket er i gang med at færdiggøre aftaler med en ny gruppe af investorer, og i skrivende stund har modtaget bindende tilkendegivelser på investeringer for mere end tre millioner euro fra europæiske investorer.

Den nye kapital skal blandt andet bruges til at etablere en serieproduktion i Aalborg.

Stor interesse
Den nuværende investeringsrunde henvender sig nu også til mindre investorer. Sidste efterår oplevede man nemlig en stærk interesse og fik flere end 30 investorer, der hver skød minimum 13.500 euro ind, med i selskabet. Samlet set udgjorde investeringen fra de mindre investorer lige under 1,35 millioner euro.

Med den gode erfaring giver Blue World Technologies nu igen mindre investorer en mulighed for at komme med om bord, inden virksomheden på et senere tidspunkt introduceres på børsen. Denne gang vil det være muligt at deltage som en såkaldt "Entry Investor" med et minimum på 15.000 euro eller som "Advanced Investor" med en investering på mindst 75.000 euro. Den igangværende investeringsrunde på maksimalt syv millioner euro lukker den 11. december.

- Lige siden vi startede Blue World Technologies, har vi oplevet en stor interesse for vores teknologi, vores bidrag til den grønne overgang og generelt for vores ambitiøse tilgang til kommercialiseringen af methanol-brændselscelleteknologien, fortæller Anders Korsgaard, medstifter og CEO for Blue World Technologies.

- Klimaforandringerne er noget, de fleste kan forholde sig til, og noget mange brænder for at bekæmpe, og det er baseret på denne generelle interesse - kombineret med en god forretningsmulighed selvfølgelig - at vi løbende modtager investeringsanmodninger fra mindre investorer, siger Anders Korsgaard.

Byggeriet af den fabrik, der på sigt skal producere 50.000 brændselscelleenheder om året på Aalborg Havn, er endnu ikke gået i gang. På nuværende tidspunkt produceres ganske få brændselsceller om ugen i en midlertidig container-udvidelse ved Blue World Technologies kontor på Østhavnen i Aalborg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078