23948sdkhjf

Danfoss tager fuldt ejerskab i Skotland

Den skotske ingeniørvirksomhed Artemis Intelligent Power(AIP) har fået dansk ene-ejer. Det sker, efter Danfoss har købt japanske Mitsubishi Heavy Industries'(MHI) ejerandel i Edinburgh-virksomheden.

Det fulde ejerskab gør det nu muligt for Nordborg-koncernen at udrulle den særlige digital displacement-teknologi ud globalt, skriver Danfoss i en pressemeddelelse.

- Digital displacement er en disruptiv teknologi, der øger effektiviteten og sænker brændstofforbruget radikalt, hvor der er brug for hydraulisk væskekraft, siger vicepræsident Jeff Herrin, Danfoss Power Solutions R&D Jeff, i pressemeddelelsen.

60 ansatte

I 2018 købte den danske koncern aktiemajoriteten i AIP, der har specialiseret sig i udviklingen af hydrauliske systemer. Og det er her, at skotterne spiller en vigtig rolle i udrulningen af digital displacement-teknologien.

AIP har cirka 60 ansatte, og afdelingen bliver nu en del af Danfoss´ Digital Displacement-afdelingen og Artemis Intelligent Power-navnet bliver udfaset.

I pressemeddelelsen skriver Danfoss, at koncernen ser et stort globalt potentiale i at reducere CO2-udledningen i industri- og off-highwaymaskiner. Her vil teknologien forbedre effektivitet, produktivitet og reducere brændstofforbruget i sektorer, der er teknisk udfordrende at dekarbonisere - altså finde mere bæredygtige brændstoffer. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094