23948sdkhjf

Nu går Audientes til markedet: Vi starter i Indien og tager resten af verden bagefter

Sidste år omsatte den danske høreapparatproducent, Audientes, for præcis det samme som året før: 0 kroner.

Men i år bliver det anderledes for Virum-virksomheden, der om få måneder er klar til at starte salget. Målet er hørehæmmede over hele kloden, men man starter i Indien, hvor det anslås, at 75 millioner mennesker lever med invaliderende høretab.

- 2020 har for Audientes været et utroligt spændende og tilfredsstillende år, hvor vi nåede vores opstillede målsætninger, selv i disse udfordrende COVID-19 tider. Primo 2021 gik vi ind i slutfasen af udviklingen af vores smarte selvjusterende høreapparat, hvor styrkelsen af organisationen i Q4 2020 gjorde det muligt at sætte turbo på, således at vi nu også er klar med en detaljeret go-to-market-strategi for Indien og online, siger Steen Thygesen, CEO for Audientes.

Audientes 

Audientes udvikler og producerer selvjusterende høreapparater målrettet mod brugere i lande, hvor høreapparater ikke er ret udbredt. 

Med et prispunkt på omtrent 400 dollars, vil det ikke være uopnåeligt for selv meget fattige mennesker at skaffe et høreapparat.

Virksomheden blev etableret i 2014 af ingeniøren Hossein Jelveh, der sammen med 10 kolleger fra den nedlagte Nokia-afdeling i København startede helt fra bunden med at udvikle teknologien i Audientes.

Virksomheden blev børsnoteret i september 2020 på Nasdaqs First North.

Over the counter

Salgsmålet er at få 7000 enheder ud og arbejde i indiske ører inden året er omme. Target i 2024 er et årligt salg på en kvart million enheder, hvor man skal videre ud i verden blandt andet til USA.

En af fordelene for Audientes i forhold til udrulningen af produkterne er, at høreapparaterne skal sælges "over the counter". Således skal der ikke opbygges et netværk af uddannede audiologer, da slutkunden kan betjene sig selv via en app.

- 2021 bliver året, hvor vi går fra et udviklingsselskab til et kommercielt og omsætningsgenererende selskab, og vi ser meget frem til produktlanceringen medio 2021 samt masseproduktion og salg fra Q3 2021. Det har gjort en afgørende forskel, at vi nu er et børsnoteret selskab med en langt større synlighed forretningsmæssigt, så vi takker endnu en gang for aktionærernes tillid, siger Steen Thygesen.

Indien og online

Audientes forventer i 2021 en omsætning på mellem 3,5 og fem millioner kroner. På driftssiden er det forventningen, at Audientes med intensiveret markedsføringsfokus vil ramme et underskud på mellem 12 og 14 millioner kroner.

Siden slutningen af sidste år har Audientes været repræsenteret i Indien, da man ansatte en country manager med ansvar for markedet. Man arbejder også videre med at etablere onlinesalg, samt salg på de digitale markedspladser Amazon, Flipkart og Alibaba.

Audientes A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 0 0
Resultat af primær drift (EBITDA) -5,5 -0,1
Årets resultat -5,1 -0,3
Likvid beholdning* 30,4 0,8
Egenkapital* 38,4 3,9
*Audientes blev børsnoteret i september 2020 på Nasdaqs First North.
Regnskabsåret blev afsluttet 31. dec 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062