23948sdkhjf

Waturu bager op til årsrapport: Omsatte for 0 kroner og er fortsat suspenderet fra børsen

I en omfattende selskabsmeddelelse, udsendt kort før midnat torsdag aften, offentliggør børssuspenderede Waturu Holding A/S nøgletal og en lang række præciseringer og tilbagekaldelser af selskabsmeddelelser.

Det officielle regnskab offentliggøres først i løbet af fredagen. 

- Færdiggørelsen er alene af redaktionel karakter. Revisionen er afsluttet 8. april, skriver Waturu-ledelsen.

Ifølge selskabsmeddelelsen landede omsætningen i 2020 på 0 kroner. Således er det endnu ikke lykkedes at få sendt et funktionelt eksemplar af den meget omtalte decentrale vandvarmer på markedet.

Waturu Holding A/S fløj ind på Nasdaqs First North i 2019 med bruttoprovenu på 17,75 millioner kroner, og aktiekursen værdisatte en overgang virksomheden til omkring en milliard kroner. Da var aktien i kurs 88. Nu er den suspenderet i kurs 4,35.

Waturu Holding A/S’ koncernregnskab udviser et resultat før af- og nedskrivninger på -6,9 millioner kroner og et resultat før skat på -7,2 millioner kroner. Til sammenligning med tilsvarende resultater for 2019 på henholdsvis -6,1 millioner kroner og -6,4 millioner kroner, lyder det i selskabsmeddelelsen.

Dårlig omtale skræmte partner væk

Waturu meddeler, at man i løbet af 2020 gik i gang med at udvikle en version 2.0 af den decentrale vandvarmer, og man forventer fortsat at kunne sætte gang i en egentlig produktion på fabrikken i Fredericia. I starten af tredje kvartal 2021, anføres det.

- Bestyrelsen har tillid til produkternes funktionalitet, deres salgbarhed og at salgspotentialet stadigvæk er til stede. Bestyrelsen er derfor af den opfattelse, at det er retvisende at fastholde værdien af tidligere aktiveringer samt øge aktiveringen med årets afholdte omkostninger til produktudvikling, skriver Waturu-ledelsen.

I slutningen af 2019 meldte Waturu ud, at man havde fået et "letter of intent" fra en stor nordisk armaturproducent. Et formeldt partnerskab blev det dog aldrig til, da producenten trak sig.

- Årsagerne hertil var begrundet i samarbejdspartnerens frygt for at blive inddraget i den negative medieomtale af Waturu og fordi det i Selskabsmeddelelse nr. 22 og 46 omtalte produkt til fremstilling af kogende vand ikke blev færdigudviklet, skriver Waturu-ledelsen, der i forhold til den negative medieomtale af selskabet "har anerkendt sig ansvaret for forløbet, og vil fremover arbejde på at forbedre sin evne til at kommunikere og levere i henhold til de udmeldte forventninger.

Al handel med Waturus aktier er fortsat suspenderet, da Nasdaq First North undersøger om virksomheden handler i overensstemmelse med børsens regler.

Suspenderingen trådte i kraft 23. december 2020.

Løber tør for penge 

I starten af marts meddelte Waturu Holding, at hvis man ikke fik tilført ny kapital inden for kort tid, så kunne virksomheden ikke levere på de nyligt indgåede kontrakter.

Derfor ville selskabet låne penge af sine aktionærer for at opretholde driften. Fristen for låneaftalerne var 24. marts

Læs også: Kritiske aktionærer samler sig: Har Waturu et erstatningsansvar?

I slutningen af januar offentliggjorde man et salg til en unavngiven kunde på det afrikanske kontinent. Kunden skulle indledningsvist aftage 500 vandvarmere og ifølge Waturu, efterfølgende flere end 1000 vandvarmer hver måned.

- Selskabet har behov for at kunne forudbestille større mængder materialer og komponenter, hvorfor der er behov for mere likviditet, skrev Waturu.

- Såfremt Selskabet ikke tilføres yderligere likviditet, vurderer bestyrelsen, at tidligere udmeldte prognoser for Waturu Holding A/S, må revurderes.

Waturu Holding A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 0 0
Bruttofortjeneste -6,5 -3,9
Ordinært resultat -7,3 -6,1
Personaleomkostninger 5,9 2,0
Balancesum 24,7 27,9
Egenkapital 14,1 22,7
Antal ansatte 5 6
Obs. Det anførte er nøgletal offentliggjort i selskabsmeddelelse af 8. april 2021. Waturu Holding oplyser, at det officielle årsregnskab offentliggøres fredag den 9.april 2021.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078