23948sdkhjf

Dansk producent jagter en bid af USA: Mikroskop-marked vokser fra 5,4 til 7,1 milliarder kroner

Den Horsens-baserede mikroskopproducent Tagarno vil skabe markant vækst via eksport til USA. Det fortæller Tagarno i en pressemeddelelse.

Først skridt er at sige farvel til den foreløbige samarbejdspartner, der har forhandlet Tagarnos produkter i USA. Nu etablerer Tagarnos sig selv i Georgia, USA, hvor virksomhedens egne medarbejdere skal stå for markedsføring, salg og service.

Tagarnos målsætning er at firedoble omsætningen inden 2025, og her spiller det amerikanske marked en nøglerolle, idet markedsværdien spås at vokse fra 5,4 til 7,1 milliarder kroner i 2026.

Tagarno går til kunderne med en abonnementsløsning på digitale mikroskoper, moduler og apps, der tilfører ny funktionalitet. Samtidig tilbyder selskabet at data fra mikroskoperne i en virksomhed kan tilgås i en cloud-løsning.

- Anvendelsesområdet for mikroskoper er vokset markant med digitaliseringen; laboratorier og produktionsvirksomheder kan nu optimere og automatisere mange flere former for analyseopgaver og kvalitetskontrol via maskinlæring og AI. Derfor opbygger vi en skalerbar forretning, så vi kan imødekomme behovet for mikroskoper til endnu flere opgaver og i en endnu bredere vifte af industrier og brancher, siger Betina Svendsen Ebdrup, der er CEO for Tagarno.

Automation i processerne

I Tagarnos digitale mikroskoper er det traditionelle øjestykke fjernet, og visualiseringer sker i stedet på en skærm. En fordel for laboranternes arbejdsmiljø.

Samtidig hjælper flere apps brugeren med at automatisere måling af emner, sammenligning af farver og lokalisering af fejl.

Digitaliseringen af mikroskopet som instrument har fået alverdens øjne op for Tagarno, der har en kundeliste, der tæller Arla, Danfoss, Grundfos, Siemens, Velux, Vestas, BioMar, Carlsberg, Danish Crown, Kamstrup, Linak, Kohberg bageri og DLF.

Tagarno A/S beskæftigede sidste år i gennemsnit 15 medarbejdere og realiserede et underskud på 2,1 millioner kroner. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078