23948sdkhjf

Clayton Power og Blue World Technologies danner fælles front på rullende marked

To fremadstormende teknologivirksomheder har givet håndslag på et nyt samarbejde, der skal munde ud i en ny generation af mobile generatorer til eksempelvis lastbiler.

Det fortæller parterne i en pressemeddelelse.

Brændselscelleproducenten Blue World Technologies og batterisystemproducenten Clayton Power arbejder nu sammen om at udvikle et system, der kombinerer methanol-brændselscellesystemer og lithium-ion-batteriløsninger.

Energistyrelsen støtter udviklingsprojektet via EUDP (Dansk Energiteknologiudviklings- og Demonstrationsprogram), hvor også Aalborg Universitet spiller en rolle som videnspartner.

Målet er at udvikle en kompakt, fleksibel og modulær løsning i effektområdet 5 til 15 kW.

Dermed bliver systemet målrettet den tunge transport, hvor det kan levere strøm til elektriske apparater som aircondition, TV, mikroovn, køling og andet udstyr, der bruges, når køretøjets motor ikke er tændt.

- De primære kommercielle løsninger, der findes i dag, er diesel- og batteri-APU'er, som hver har deres fordele og ulemper. Batteri-APU'er er effektive, lydløse og ideelle til applikationer med et bestemt forbrug. Diesel-APU'er genererer strøm, så længe der er brændstof til rådighed, men de er forurenende, støjende og ineffektive, siger Mads Friis Jensen, der er CCO hos Blue World Technologies

- Vi er begejstrede for samarbejdet med Clayton Power, da vi ser frem til at kombinere det bedste fra begge verdener og tilbyde en effektiv, lydløs og CO2-neutral methanol-brændselscelle APU og mobil generatorløsning til backup eller kontinuerlig strømproduktion., siger Mads Friis Jensen.

Hos den odenseanske batteriproducent ser man frem til at udfolde perspektivet i at kunne levere et stærkt system til et stort marked.

- Hos Clayton Power er vi glade for det samarbejde vi har indgået med Blue World Technologies. På den måde kan vi på bedste vis kombinere vores teknologier i et kompakt, fleksibelt og modulært system med en elektrisk effekt mellem 5 og 15 kilowatt, som imødekommer alle de udfordringer, der er med alternativer, som udelukkende drives af diesel eller batterier, siger Allan Kock, der er kommerciel direktør hos Clayton Power.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094