23948sdkhjf

Efter fire måneder i startup-hub: Fynbo Technology har lanceret produkt og fundet distributører

I januar blev Fynbo Technology en del af Odense Robotics Startup Hub. Hub’en er populært sagt en kuvøse for nye robotvirksomheder, hvor de får hjælp med alt fra udvikling og modning af produkter til den kommercielle lancering og jagten på kapital.

For Mathias Fynbo, indehaver af Fynbo Technology, har der været tale om nogle travle måneder.           

- Der er sket meget. Vi har lanceret vores første produkt og fået internationale og nationale distributører, konstaterer han.

Den sidste brik i automationspuslespillet

Fynbo Technology udvikler griberløsninger til cobots – eller rettere sagt værktøjer, der kan påmonteres på Onrobots griberløsninger, så de bliver specielt tilpasset til at håndtere små serier af emner, uden at man skal indstille griberen manuelt.

Produktet, CGx, blev lanceret i slutningen af februar.

- CGx består i og for sig af tre arme, tre fingre og en skiftestation. Når du monterer det, så gør du griberen fuldautomatisk. Det vil sige, den kan køre i en range fra 3 til 250 mm, og det kan den gøre uden menneskelig interaktion. Så ved at bruge vores produkt, kan du nu programmere, så dit automations-setup kan køre 24/7 365 dage om året. Som jeg har været så fræk at kalde det, så er det den sidste brik i automationspuslespillet, for at man kan få et 100 procent fuldautomatisk setup, forklarer Mathias Fynbo.

Internationalt distributionsnetværk

Produktet er blevet testet hos både en lokal virksomhed i Odense og en i Australien, og den del er forløbet fint, fortæller Mathias Fynbo.

Han står dermed med et fuldt funktionsdygtigt produkt, og næste punkt på programmet har været at skaffe distributører. Som nævnt er CGx lanceret som et ad-on-produkt til Onrobots gribere. Selv om virksomheden ikke har noget samarbejde med Onrobot, er den nuværende CGx tilpasset til Onrobots 3FG15 griber.

- Vi lancerede produktet i slutningen af februar, og har siden da fået distributører i Australien, Indien, Thailand, USA og Danmark, og er tæt på at få i Brasilien, Litauen, Tyskland og mange andre steder. Så det der sker på virksomheden p.t. er, at vi bruger rigtig meget energi på at få opbygget et stort distributørnetværk, fortæller Mathias Fynbo.

I Danmark er det Hobro-virksomheden Technicon, der er blevet distributør.

Lokal produktion

Selve produktionen af CGx er der også lavet aftale om, så den del er på plads, når den forventede efterspørgsel kommer.

- Vi får dem produceret hos Produktionsteknik her i Odense og har forventning om, at de beholder produktionen. Det ligger dejligt tæt på, så det gør det noget nemmere, at man lige kan køre ud og kigge, siger Mathias Fynbo.

Placeringen i Odense Robotics StartUp Hub har givet en del opmærksomhed omkring Fynbo Technologys produkt, men det har også givet mere håndgribelig hjælp.

- Vi har fået hjælp til nogle test. Før vi kom på markedet, skulle vi have produktet testet både i forhold til sikkerhed, men også i forhold til holdbarhed og sådan nogle ting. Og der var Teknologisk Institut inde over for at hjælpe os. Både med at lave nogle beregninger, men også med at udarbejde materiale omkring gribere; både sikkerhedsmateriale, manualer og lignende, siger Mathias Fynbo.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079