23948sdkhjf

Uroen ulmer i Thrane & Thrane

En større gruppe af aktionærer er angivelig bekymrede for den kurs, der udstikkes af selskabets ledelse.
En gruppe af danske aktionærer med 15-20 procent af aktierne i Thrane & Thrane ser for tiden bekymrede på den udvikling, der foregår i Thrane & Thrane.

Det skriver Børsen, som har talt med flere kilder i og omkring satellitvirksomheden.

”Ingen kommentarer”
Ifølge avisens oplysninger går bekymringerne især på, om medstifter og storaktionær Lars Thrane i for høj grad udstikker selskabets fremtidige kurs.

- Vi frygter, at der bliver truffet beslutninger, der ikke tager hensyn til alle aktionærerne, siger Michael Voss fra Fundamental Fondsmæglerselskab, der sidder med en aktiepost på knap 1 procent af selskabet.

Efter Lars Thrane er britiske Jupiter Asset Management (10,8 procent) og Lønmodtagernes Dyrtidsfond (8 procent) de største aktionærer i selskabet, men de har ingen kommentarer til sagen.

Heller ikke Waldemar Schmidt – som i sidste uge trak sig fra posten som bestyrelsesformand – ønsker at gå i dybden med uenighederne i selskabet.

Udtalelser er en skændsel
Michael Voss fra Fundamental Fondsmæglerselskab er derfor den eneste kilde med navns nævnelse, som konkretiserer kritikken. Han forstår ikke, hvorfor Lars Thrane i februar reagerede så stærkt på købstilbuddet fra britiske Cobham , som reelt startede sagen.

- Lars Thrane udtaler sig både som aktionær og bestyrelsesmedlem, og det er problematisk. Hvis han ikke vil udsættes for overtagelsesforsøg, skulle han have ladet være med at gå på børsen, for der er man til salg hver dag, siger Michael Voss og fortsætter:

- Lars Thranes udmelding i Børsen om, at det er en skandale og en skændsel, at der er en, der vil købe virksomheden hører ingen steder hjemme. Er der noget, der er en skændsel, er det Lars Thranes udtalelser.

Thrane-stifter: Købstilbud en skændsel

Både Lars Thrane og den ny bestyrelsesformand, Morten Eldrup-Jørgensen, nedtoner uroen og understreger, at samtlige aktionærers værdier fortsat er til stede ligesom ingen aktionærer har forrang frem for andre.

- Selvfølgelig tæller deres stemme lige så meget. Vi er en ansvarlig bestyrelse og kender godt spillereglerne, siger Morten Eldrup-Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078