23948sdkhjf

Flyvende start på Robotbrag '21: Rekordmange deltagere

Robotbrag 2021 blev skudt i gang i morges, og lige fra morgenstunden var der trængsel i Teknologisk Instituts haller i Odense - og i et stort cirkustelt stillet op til lejligheden.

Haller og telte byder på store og små nyheder fra robotvirksomhederne. Blandt andet præsenterer Capra Robotics sin første færdige Capra-robot. Det er den firehjulede robot, som kan køre over stok og sten, og som blandt andet kan anvendes til overvågningsopgaver.

Grundlægger af Capra Robotics, Mads Bendt, fortalte glædesstrålende om den færdige robot. Han startede Capra Robotics i januar 2019 sammen med Niels Jul Jacobsen. I dag er den aarhusianske virksomhed vokset til 17 medarbejdere.

Årets robottræf ser ud til at slå tidligere rekorder. Der har tilmeldt sig 1900 deltagere, fortalte Kurt Nielsen, chef for Teknologisk Instituts Robotcenter.

Teknologisk Institut og robotnetværket DIRA, som står bag Robotbrag, har i år valgt at fejre robottens 100 års jubilæum. Så i dagens anledning kom Odense Postorkester marcherende og spillede et par fødselsdagssange.

Robotbrag fortsætter til kl. 16.30 i dag, og i morgen er fortsætter arrangementet med de samme udstillere med en "Læringsdag" beregnet for studerende og deres undervisere.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157