23948sdkhjf

Nu kan datacentre blive øko-mærkede

Datacentre kan nu få en miljøcertificering der viser, at de arbejder miljørigtigt ved eksempelvis at genbruge overskudsvarmen fra de store datahaller.

Initiativet kommer efter en årrække med stor vækst i antallet af og størrelsen på datacentre i Danmark. Certificeringen skal sikre gennemskuelighed og dermed øge efterspørgsel på grøn IT – og udvikling af mere bæredygtige datacentre.

Det oplyser brancheorganisationen Datacenterindustrien, der står bag certificeringen, i en pressemeddelelse. 

I første omgang er der fire datacentre, som har fået certificeret deres løsninger til genbrug af overskudsvarmen til brug for fjernvarme.

Det er JN Data i Silkeborg, Danfoss på Als, DTU i Risø og Penta Infra i Albertslund.

Grønne argumenter

Pointen med mærkningsordningen er, at virksomheder der overvejer, hvor de skal anbringe deres data, kan træffe et valg på baggrund af grønne argumenter.  

- Datacenteroperatører i Danmark har gennem flere år gjort et kæmpestort stykke arbejde for at mindske strømforbruget (...) Nogle operatører udnytter allerede overskudsvarmen til produktion af fjernvarme. Vi indfører nu denne certificering, så kunderne kan bruge den i deres valg af grønne datacentre til deres it-løsninger, siger Henrik Hansen, der er administrerende direktør i Datacenterindustrien.

Rapporter om datacentres udvikling peger på, at datacentre vil bruge mellem 10 og 20 pct. af Danmarks strømforbrug inden 2030.

Electronic Supply forsøger at indhente en kommentar fra Datacenterindustrien. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109