23948sdkhjf

Vinder aftale til 300 mio: Skal give jernbanen "markant teknologisk løft"

Virksomheden Eltel har sikret sig en rammeaftale for rådgivning og infrastrukturdesign hos Banedanmark til en estimeret værdi af omkring 310 millioner kr.

Det oplyser Eltel selv.

Aftalen med Banedanmark, strækker sig over de næste fire år, og skal sikre bygherren adgang til specialiseret viden om kommunikations- og netværksdesign, samt projektledelse.

Kontrakten indeholder en mulig option på ét, plus ét år og skal blandt andet sikre Banedanmark designkompetencer forud for en gennemgribende digitalisering af signalprogrammet.

- Historisk set har den kollektive trafik spillet en helt afgørende rolle for vores fælles infrastruktur og har via øget mobilitet været med til at sætte skub i udviklingen af vores samfund. Med den nye rådgiverkontrakt er Eltel nu med til at tage næste skridt på den rejse sammen med Banedanmark og gennem specialviden understøtte digitaliseringen af fremtidens signalprogram, siger Claus Metzsch Jensen, direktør i Eltel Networks, Danmark.

Ifølge forretningsområdechef Susanne Rosendahl er det glædeligt, at Eltel nu fortsætter det gode samarbejde omkring signalprogrammet med Banedanmark.

- Med denne rammeaftale kommer Eltel til at spille en afgørende rolle i rådgivningen omkring design af Banedanmarks fremtidige signaltekniske netværksinfrastruktur. Det er glædeligt, at vi nu har rammeaftalen på plads, der sikrer et tæt samarbejde i forhold til rådgivning inden for de kommende infrastrukturprojekter, siger hun.

Danmark er det første land i Europa, som udruller digitale signalsystemer i hele landet. Udrulningen af de nye systemer vil ifølge Eltel give jernbanen et markant teknologisk løft.

Dermed spiller de nye signaler ikke alene en vigtig rolle i forhold til at gøre jernbanen klar til fremtiden, men de baner også vejen for at elektrificere jernbanen, så togdriften kan blive mere klima- og miljøvenlig.

Eltel er en førende nordisk leverandør af tjenester inden for el- og telekommunikationsnetværk, der leverer en bred vifte af løsninger lige fra vedligeholdelses- og opgraderingstjenester til projektleverancer. I 2020 omsatte Eltel for 938 mio. euro. Antallet af ansatte er i øjeblikket ca. 5.100, hvoraf ca. 500 er ansat i Danmark. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.518