23948sdkhjf

Haldor Topsoe sikrer sig trecifret millionbeløb til udvikling af grøn teknologi

Haldor Topsoe har underskrevet en låneaftale med European Investment Bank til en værdi af 45 millioner euro – 335 millioner kroner.

Pengene skal understøtte Topsoes udviklingsstrategi, hvor den nordsjællandske virksomhed i 2024 sigter mod at blive global leder inden for teknologi og katalysatorer til brug i transformationen af energibranchen til vedvarende energi og industrivirksomheder mod CO2-neutralitet.

Roeland Baan, CEO hos Haldor Topsoe, siger i en kommentar:

- Transformationen af samfundet mod renere energiløsninger er vital i kampen mod klimaændringer. Denne finansiering vil støtte vores forskning i innovative brint-teknologier, der ultimativt vil gøre vores kunder i stand til at producere lav-emissions produkter til samfundet.

Christian Kettel Thomsen, vice president hos EIB, supplerer:

- At støtte denne form for banebrydende forskning hos en europæisk virksomhed er strategisk vigtigt, når det drejer sig om at beskytte teknologi og knowhow, men det gavner selvfølgelig også økonomisk vækst og beskæftigelse. Haldor Topsoes forskning og udvikling tackler nogle af vor tids nøgleudfordringer ved at beskytte vores klima og miljøet, hvilket er fuldt på linje med EIB’s klimahandlingsplan.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.086