23948sdkhjf

Officielt: Intel vil investere 80 milliarder euro i europæisk chipproduktion

Den amerikanske chipproducent Intel vil investere massivt i nye fabrikker og forskning i Europa. Det fortæller Intel i en fondsbørsmeddelelse.

Op mod 80 miliarder euro - cirka 600 milliarder kroner - over det kommende årti.

De første investeringer er allerede på tegnebrættet. To fabrikker i Magdeburg i Tyskland er på vej, hvor byggeriet af den første skal gå i gang i starten af 2023, og produktionen kan efter planen gå i gang i 2027. 

Investeringen i disse fabrikker alene er 17 milliarder euro - cirka 125 milliarder kroner.

- Vores planlagte investeringer er et stort skridt for både Intel for for Europa. EU Chips Act vil forstærke samarbejdet mellem private virksomheder og regeringer og drastisk forstærke Europas position i halvlederindustrien, siger Pat Gelsinger, CEO for Intel.

Om Intel:

  • Amerikansk multinationalt teknologiselskab med hovedkvarter i Santa Clara i Californien, USA.
  • Det er målt på omsætning verdens største og mest værdifulde producent af halvledere.

Læs hele meddelelsen fra Intel her.

På nuværende tidspunkt har Intel planlagt investeringer i Europa for 250 milliarder kroner, mens den samlede investering fra Intel vil løbe op i 600 milliarder kroner.

På Intels fabrik i Irland vil man investere 90 milliarder og fordoble kapaciteten og i Italien forhandler Intel med regeringen om at investere 34 milliarder kroner i at opføre en fabrik.

Dertil kommer også massive investeringer i R&D via samarbejder med universiteter på tværs af Europa.

- Dette brede initiativ vil booste europas R&D innovation og bringe førende produktion til hele regionen til fordel for vorers kunder og partnere i hele verden. Vi er engagerede i at spille en essentiel rolle i at forme Europas digitale fremtid i de kommende årtier, siger Pat Gelsinger.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078