23948sdkhjf

Snart kan industrien låne en forsøgsrobot: Direktør hylder tiltaget

Regeringen har netop lanceret sin digitaliseringsstrategi, og den skaber glæde hos teknikleverandøren Technicons adm. direktør Casper Hansen.

Når man som virksomhed dermed kan låne en robot gratis i en indledende fase, fjerner regeringen en af de største barrierer for at få automation ud på fabriksgulvet. Risikoen minimeres Casper Hansen, adm. direktør Technicon

- Især glæder jeg mig over en nyskabelse med etableringen af SMV:Robot, hvor virksomheder fremover kan låne en robot i en kortere periode og samtidig få rådgivning om hvordan de bedst drager fordel af robotter, siger Casper Hansen i en kommentar til regeringens nye strategi.

Casper Hansen har siddet med i Digitaliseringspartnerskabet, som er kommet med input til regeringen op til strategien, og netop den nemmere tilgang for industrien til robotterne har været et ønske, Technicon-direktøren har fremført adskillige gange.

- Når man som virksomhed dermed kan låne en robot gratis i en indledende fase, fjerner regeringen en af de største barrierer for at få automation ud på fabriksgulvet. Risikoen minimeres, siger Casper Hansen.

Derudover glæder han sig over, at regeringen vil styrke teknologioverførslen fra universiteterne til erhvervslivet, så især SMV ere og iværksættere får nemmere adgang til ny viden og teknologi.

- Ved at bygge bro mellem virksomheder herunder start ups - og den offentlige forskning stimuleres teknologiøkosystemet. Jeg er sikker på at samfundet kommer til at opleve et positiv spinn off fordi flere danske tech-iværksættere kommer til at se dagens lys, siger han.

I den forbindelse peger han på, at det er godt, at regeringen med initiativet om Mit Virk-app en udbreder app-teknologien. Mit Virk-app en skal smidiggøre interaktionen mellem særligt SMVere, enkeltmandsvirksomheder og det offentlige.

- Det vil gøre det endnu lettere at drive egen virksomhed fordi vi digitaliserer papirgangene og nedbringer ting, der tapper mental energi blandt mange mindre og mellemstore virksomheder, siger Technicon-direktøren

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078