23948sdkhjf

Robotvirksomhed tager nyt skridt mod industrien

Nordbo Robotics benytter årets Automatica-messe i München til at lancere en opgraderet version af deres softwareplatform, Mimic, til industrirobotter. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Mimic er en software, der gør det muligt for produktionsmedarbejdere og andre ikke-robotspecialister at oplære en robot uden brug af programmering eller kodning - og dermed automatisere komplekse processer som polering, slibning og spraymaling, der ellers er svære at automatisere med traditionel robotteknologi.

Mimic-platformen har indtil nu været forbeholdt kollaborative robotter, men nu udvider Nordbo Robotics løsningen til også at omfatte industrirobotter. I første omgang understøtter Mimic industrirobotter fra Nachi, men det er planen at udvide til andre førende robotproducenter blandt andet Kuka og Fanuc.

- Markedet har taget utroligt godt imod vores Mimic-platform, og vi mener, at tidspunktet nu er det rette til også at udbrede platformen til industrielle robotter. Vi ser et kæmpe potentiale i forhold til at gøre industrirobotter langt nemmere at anvende for manden på fabriksgulvet, siger Leo Zhou, CEO og medstifter af Nordbo Robotics, i pressemeddelelsen.

Hvor brugen af industrirobotter ofte er forbundet med tung programmering, udmærker Mimic sig ved at være en kodningsfri teknologi, hvor produktionsmedarbejderen via et joystick simpelthen demonstrerer eller optager sine bevægelser og derigennem viser robotten hvilke handlinger, den skal udføre.

Det åbner en række døre i industrien, hvor der i øjeblikket er stor mangel på arbejdskraft, der kan bruge mere komplicerede robotsystemer.

- Over hele verden skriger industrien på arbejdskraft. Vi synes i al beskedenhed, at vi har udviklet en teknologi, der kan være med til at løse mange af de udfordringer, som industrien står overfor: Herunder manglen på arbejdskraft og vigtigheden af at skabe gode, sunde jobs for alle, siger Leo Zhou.

Nordbo Robotics blev etableret i 2018 som en fusion mellem de to odenseanske robotvirksomheder Nordbo Systems og LEAD Robotics. Siden da har virksomheden specialiseret sig inden for udvikling af kodningsfri software til robotter.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062