23948sdkhjf

Robotanlæg giver producent mere fleksibel produktionen: Har givet mod på mere automatisering

Jual har succes med et nyt fleksibelt anlæg med to robotter. Derfor er virksomheden i gang med at planlægge det næste automatiske anlæg

Metalvirksomheden Jual i Juelsminde har investeret i et nyt fuldautomatiseret robotanlæg til en kantpresse. Anlægget gør det muligt for Jual at producere meget mere fleksibelt end hidtil.

- Nu kan vi producere mindre serier bygningsprofiler og selv omstille anlægget løbende til bukning og stabling af tyndpladeprofiler i nye mål og tykkelser. Det gør os mere fleksible, siger adm. direktør Ib Floutrup, Jual A/S i en pressemeddelelse.

Jual producerer hvert år over fire millioner meter bygningsprofiler, eksempelvis tagindækninger og udluftsningsenheder. De leveres til byggeindustrien i store dele af Europa. Jual har 140 medarbejdere i Juelsminde.

Det ny anlæg består af to robotter. Den ene betjener kantpressen fra råemne til færdigbukket emne, mens den anden modtager og stabler emnerne. Anlægget er udviklet af automationsvirksomheden RoboTool, som også har udviklet special-gribere til robotterne.

- RoboTools programmører har givet os en brugervenlig programmeringsflade, hvor vi selv kan ændre både bukkeprogram og stableprogram, hvis vi skal have andre mål eller andre pladetykkelser, siger Ib Floutrup.

Anlægget har givet Jual blod på tanden, og et nyt fuldautomatiseret robotanlæg er på vej, som er under forprojektering. Det drejer sig om et vandstråleskæringsanlæg, som ligeledes skal designes af RoboTool allerede i år.

Jual har udover fabrikken i Juelsminde også en søstervirksomhed nær Shanghai.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.094