23948sdkhjf

Mekoprint stiller krav om lavere CO2-aftryk til leverandører: - Vi forventer handling

Det giver mening at hjælpe klimaet, siger Mekoprints direktør. Han tror også, at det bliver en konkurrenceparameter.

Mekoprint, som årligt køber leverancer for 300 millioner kroner, begynder nu at stille krav til underleverandører om bæredygtighed og reduktion af CO2-udslip.

Den nordjyske virksomhed har en lang række leverandører inden for stål og elektronik. De leverandører, som ikke arbejder med i den grønne omstilling, risikerer at blive sorteret fra.

- Vi vil gerne skifte leverandører alene for at få et mere bæredygtigt samarbejde, siger adm. direktør Anders Kold.

- Virksomhederne skal kunne redegøre for deres egen CO2-udledning og for deres CO2-aftryk. Vi forventer, at de arbejder i retning af grøn omstilling.

- Vi bliver nødt til at blive mere proaktive. At hjælpe klimaet må være noget, der giver mening for os alle sammen. Vi tror også, at det bliver en konkurrenceparameter, siger han.

Mekoprint har allerede oplevet, at virksomheden bliver spurgt til sit CO2-aftryk af store virksomheder som Velux og Grundfos.

- Vi oplever det især fra nogle store kunder både i Danmark i udlandet, siger Anders Kold.

Undersøger leverandører

Mekoprint har gennemført en leverandørundersøgelse af 200 af firmaets største leverandører. 

- Vi vil følge op på undersøgelsen sidst på året, hvor vi vil kategorisere, hvem der er længst fremme i forhold til bæredygtighed, hvem vi foretrækker at samarbejde med, og hvem der virkelig skal oppe sig fremadrettet, siger Anders Kold.

- At hjælpe klimaet må være noget, der giver mening for os alle sammen. Anders Kold, adm. direktør, Mekoprint

- Vi ved godt, at det ikke er noget, man lige gør fra dag til anden, men det er vigtigt, at virksomhederne sætter langsigtede mål og samtidig gør en indsats på den korte bane. Vi forventer, at de sætter handling på. Hvis de ikke gør det, så står de i et dårligt lys, siger han.

Mekoprint har allerede udskiftet en leverandør med en anden, som har flere bæredygtige emballage-alternativer som bioplast, genbrugspap og cirkulerbar tape.

Solceller og varmepumper

Mekoprint har selv et mål om at blive CO2-neutral i 2025, altså om tre år. Firmaet er allerede godt på vej. Firmaet har installeret solceller på tagene, har plantet klimaskov, og netop nu er man ved at vælge nye varmepumper til opvarmning i stedet for naturgasfyr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079