23948sdkhjf

Dyre indkøbspriser tager halvdelen af Dalis overskud

Det har gennem flere år gået godt for den nordjyske højttalerproducent Dali, men i det seneste regnskabsår, der løb til udgangen af april, er der alligevel noget, som er anderledes. For selvom salget endnu en gang er vokset, så har høje indkøbspriser og investeringer i produktionen gjort sit indhug i indtjeningen.

Det fremgår af en nyligt offentliggjort årsrapport, hvor Nørager-virksomheden går 20 millioner kroner tilbage på bruttofortjenesten til 79 millioner kroner og mere end halverer bundlinjen, der går fra knap 37 millioner kroner til 18 af slagsen.

På trods af den på papiret markante tilbagegang er ledelsen hos Dali trods alt tilfreds med året, der er gået.

- Mens salget i året gik frem, mødte virksomheden også konsekvenserne af kraftigt stigende priser på råvarer og halvfabrikata, ligesom især fragtomkostninger satte ny rekord. En væsentlig meromkostning bestod i at modvirke den tiltagende risiko for komponentmangel. Derfor blev indkøbsarbejdet intensiveret, herunder sikring af de nødvendige lagerbeholdninger med henblik på at opretholde en tilfredsstillende servicering af kunderne, lyder det i ledelsesberetningen.

Om Dali

  • Etableret i 1983 af Peter Lyngdorf, der også har stiftet butikskæden Hifi Klubben.
  • DALI står for Danish Audiophile Loudspeaker Industries.
  • Beskæftiger samlet 275 medarbejdere.
  • Driver også en højttalerfabrik i Ningbo, Kina.

Kilde: Dali

Svært marked - men regner med fortsat vækst

I ledelsesberetningen lyder det videre, at man i løbet af året har investeret i produktionsfaciliteter for at "styrke kontrollen over kritiske processer", hvilket altså kan mærkes på bundlinjen.

Tiltagene skal ses i lyset af den generelle udvikling i samfundet og økonomien. Og selvom administrerende direktør og medejer, Lars Worre, er tilfreds med årets resultat, så er han alligevel bekymret for situationen, har han tidligere fortalt til Nordjyske.dk.

- Det er, som om mange forholder sig afventende, og ingen tør skrive om det, men jeg frygter virkelig, at vi står overfor en voldsom økonomisk nedtur som samfund, lød det tidligere på måneden fra Lars Worre.

På trods af de vanskelige markedsvilkår er Dali alligevel optimistisk for det igangværende 2022/2023-regnskabsår.

- Selskabet forventer en fortsat vækst i omsætning og bruttofortjeneste gennem nye produktlanceringer og en øget salgs- og marketingsindsats og et resultat før skat på niveau med 2021/2022.

DALI A/S
Regnskabsår 2021/2022 2020/2022
Valuta mio. DKK mio. DKK
Bruttofortjeneste 79,2 99,3
Resultat af primær drift 0,4 9,4
Resultat før skat 15,5 35,9
Årets resultat 18,2 36,9
Balancestatus 223,3 165,8
Egenkapital 91,4 80,8
Antal ansatte 100 90
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094