23948sdkhjf

Ny fond klar med 250 millioner kroner til investeringer i danske underleverandører

CoreCapital og Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) etablerer fond med fokus på danske underleverandører - i første omgang er der især fokus på vindrelaterede virksomheder.

Fonden  starter ud med et tilsagn på 250 mio. kr. fra investorer, men med løbende kapitalrejsning i takt med at investeringerne materialiserer sig. Copenhagen Infrastructure Partners P/S og en række af selskabets partnere investerer 100 mio. kroner.

Fonden skal i første omgang investere i de "mange stærke, mindre danske virksomheder, der som underleverandører til den grønne energiindustri spiller en afgørende rolle i den danske og globale grønne omstilling til vedvarende energi", lyder det i en pressemeddelelse.

Bag fonden står CoreCapital, der med Rolf Kragelund og John Agerholm i spidsen har mange års erfaring fra den danske og internationale energibranche, management consulting, private equity og med investeringer i virksomheder inden for vindenergi. 

Som led i CIP’s investering i den nye fond vil Michael Hannibal, Partner i CIP med mange års erfaring fra vindenergiindustrien, supportere CoreCapital og levere løbende strategisk rådgivning til fordel for fondens virksomheder og investorer. 

CoreCapital er en selvstændig virksomhed, hvor CIP ikke tager del i den daglige drift.

- Det glæder os at kunne præsentere vores nye fond. Vi har igennem mange år ved selvsyn kunnet observere det store potentiale i den danske underleverandørkæde i energiindustrien – og vi ser frem til med den nye fond at kunne investere i dette potentiale og bidrage til konsolideringen i en så vigtig industri for Danmark og den grønne omstilling, siger John Agerholm, CoreCapital.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Sackit rammer trecifret toplinje, men overskuddet er på skrump
Meew er gået konkurs
Sønderjyder vil indtage USA: - Vi er mere end fortrøstningsfulde
28 millioner kroner til stor forskningssatsning i droner
Lys-virksomhed henter ny CEO
Lemvig-virksomhed åbner ny fabrik i Kina: - Vi må ikke tøve
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Energy Supply DK
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.078