23948sdkhjf

Nordjyder skal hente 140 millioner efter stor tilbagegang og domicil-byg

Nordjyske Asetek, der producerer vandbaserede kølingssystemer til computere og servere, har haft et svært 2022.

De omsatte i 2022 for 50,7 millioner USD mod 79,8 millioner USD i 2021. Ligeledes taber de yderligere på driften, hvor de går fra et driftsresultat på 0,8 millioner USD til -5,4 millioner USD.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Asetek, der er noteret på Euronext Oslo-børsen.

Det svære år kommer i forlængelse af, at virksomheden i begyndelsen af 2022 tog første spadestik til et nyt domicil i Svenstrup syd for Aalborg, hvilket også har kostet dyrt.

For at dække over underskuddet vil de derfor nu foretage en aktieemission, hvor planen er at rejse 140 friske millioner i kapital, skriver de i regnskabet. Det sker som en konsekvens af, at Aseteks bank har efterspurgt en kapitalindsprøjtning for at sikre likviditet til at fortsætte driften, hvor især det nye domicil koster mange penge.

Ifølge André Sloth Eriksen, CEO og stifter af Asetek, skyldes det nedslående 2022 blandt andet en generel usikkerhed i markedet.

- Mens det generelle forretningsklima fortsat er vanskeligt, ser vi tegn på, at markederne stabiliserer sig med øget aktivitet fra vores vand-køling-kunder. Dette kommer til udtryk ved, at vi har flere nye produktlanceringer undervejs i det nye år, siger André Sloth Eriksen.

Han håber - og tror - desuden på fremgang i år.

- Med reducerede omkostninger og en agil organisation står vi godt i forhold til at hente langsigtet vækst, når vores markeder bliver normaliseret, siger han.

I den anledning tror Asetek på, at de i 2023 kommer til at komme tilbage til normalen i forhold til omsætningsvækst, hvorfor de forventer en omsætningsfremgang i intervallet 5 til 15 procent i forhold til 2022, mens de regner med et driftsresultat på 2 til 4 millioner USD, og heri er medregnet usikkerheder som forsyningsvanskeligheder og geopolitiske spændinger, lyder det.

Asetek oplyser desuden, at de i løbet af 2023 forventer at skifte børs fra Oslo til den københavnske børs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095