23948sdkhjf

Sorteringsstartup får millioninvestering: - Rammer et stort hul i markedet

Med en investering på 3,2 millioner kan den danske virksomhed Aris Robotics tage et nyt skridt i retning mod at komme videre ud i verden.

Odense-virksomheden har udviklet en teknologi, der ved hjælp af kunstig intelligens kan analysere og sortere affald fra eksempelvis byggebranchen, og håbet er, at teknologien kan udbredes, så den kan overtage fra manuel sortering og på den måde både spare mandetimer og effektivisere opgaven.

Investeringen kommer fra Thomas Visti, der har været involveret i Mir og Universal Robots, Nicolaj Højer Nielsen, Esben Hallundbæk Østergaard og Lisbeth Chawes, hvor sidstnævnte bliver bestyrelsesformand.

Hun ser den nye investering som en mulighed for, at Aris Robotics kan udbrede teknologien videre.

- Investeringen er en mulighed for at komme rigtigt ud på markedet og etablere sig, for den udviklede AI bliver kun endnu bedre, når den får lov til at processere en masse affald. Og med EUs nye CSR-direktiv bliver det nødvendigt for virksomheder at rapportere på deres ESG fra næste år. Her kommer Aris Robotics til at ramme et stort hul i markedet. Det næste år bliver meget vigtigt og spændende for virksomheden, da vi sammen skal forfine løsningerne og kommercialisere dem, lyder det fra Lisbeth Chawes.

For en af virksomhedens stiftere, CEO Sina Pour Soltani, har Aris Robotics' teknologi mulighed for at gøre en stor forskel i flere sektorer, hvor der i dag er for stort spild.

- Selvom man i dag gør meget for at affaldssortere, så forsvinder der stadig alt for store mængder affald. Vores teknologi kan hjælpe til, at vi får genanvendt en langt større del af vores ressourcer. For eksempel kan byggepladserne eller produktionsvirksomheder få indblik i det affald, der skabes, og omsætte den indsigt til handling. Meget ender til deponi eller forbrænding selvom, det kunne være blevet genanvendt. Det er et stort problem og rummer samtidigt et kæmpe uforløst potentiale i forhold til den grønne omstilling. Ved at have data om sit affald har virksomheder en mulighed for at nedbringe deres affaldsmængde over tid, siger Sina Pour Soltani.

Udover Sina Pour Soltani er Ann-Mia Ambjerg, CCO, og Christian Eberhardt, CTO, medstiftere af Aris Robotics.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094