23948sdkhjf

Dansk robotteknologi indtager verdensmarkedet via Tyskland

Danske robotvirksomheder præsenterer deres løsninger på Europas største robotmesse, Automatica, som løber af stablen i denne uge

Robotter og automation er en af Danmarks hurtigst voksende eksportvarer med en eksport på 15,6 mia. kr. sidste år og en forventet eksport på 24,7 mia. kr. i 2025.

Tyskland er det største eksportmarked, og landet forventes at bevare topplaceringen i de kommende år. Derfor deltager danske robot- og automationsvirksomheder i et samlet dansk eksportfremstød på Automatica i München i disse dage. Messen er en vigtig indgang ikke kun til Tyskland, men hele det europæiske marked.

- Tyskland er det største eksportmarked for Danmarks robot- og automationsvirksomheder. Samtidig står tyske produktionsvirksomheder over for de samme udfordringer, som vi gør i Danmark med mangel på arbejdskraft og et stigende behov for fleksibel automation, siger Søren Elmer Kristensen, CEO hos Odense Robotics, i en pressemeddelelse.

- Fra dansk side kan virksomheder tilbyde mange løsninger, som kan vække stor interesse på det tyske og europæiske marked. Automatica er absolut messen i Europa, hvor det nyeste inden for automatisering bliver vist over for potentielle købere fra hele kontinentet. Vi ved af erfaring, at messen skaber nye forretningsmuligheder for både små og store virksomheder. Jeg er derfor særligt glad for, at vi kan sende en stærk delegation afsted, fortsætter han.

Fremstødet er organiseret af Odense Robotics og er støttet af udenrigsministeriet. Virksomhederne på den danske fællesstand er: Cobot Lift, Harting, Meili Robots, Nordbo Robotics, Smooth Robotics og Spin Robotics. Yderligere danske robotvirksomheder udstiller på egne stande: Gain & Co, HowtoRobot, Kassow Robots, The Gripper Company og Universal Robots.

Fremstød får ministerbesøg

Digitaliseringsminister Marie Bjerre besøger den danske fællesstand den 28. juni 2023. Her vil Odense Robotics introducere ministeren for de deltagende virksomheder samt den danske robotindustri.

- Det er en fornøjelse at se dansk robotteknologi vokse og opleve den store efterspørgsel i både Tyskland og resten af Europa. Jeg tror på, at dette kun er begyndelsen, og at robotindustrien kommer til at vokse endnu mere i de kommende år, siger Marie Bjerre.

- Robotteknologi kan, udover at være en succesfuld eksportvare for Danmark, også hjælpe vores egne virksomheder. Derfor åbner vi i efteråret en pulje i SMV:Digital specifikt til robotteknologi, hvor små og mellemstore virksomheder kan søge om støtte til privat rådgivning for at komme i gang med at benytte robotter. Jeg ser frem til at se frugterne af det arbejde, tilføjer hun.

De små møder de store

Alt peger på, at messen er en god forretning. Sidste år deltog Spin Robotics på Odense Robotics' fællesstand på Automatica. Det førte til en tæt dialog med automatiseringsgiganten Bosch, hvor den danske startup fik mulighed for at vise deres teknologi på hovedkontoret ved München. Nu har Bosch implementeret Spin Robotics' løsning i testmiljøer i Tyskland og Portugal. Målet er at implementere løsningen i Bosch’ produktion i fremtiden.

- Vi ved, at det virker at stå på messen - derfor er vi med igen i år, siger Teit Silberling, direktør og medstifter af Spin Robotics.

- Bosch kom forbi standen, efter at de havde set et opslag om vores løsning på LinkedIn. Vi præsenterede dem for løsningen på standen og fortsatte dialogen efter Automatica. Der gik kun cirka tre måneder, indtil de havde bestilt. Vi havde ikke forestillet os, at vi som lille virksomhed kunne bide skeer med en af de helt store spillere på markedet. Bosch-samarbejdet giver os ikke alene vigtige indsigter til videreudvikling af vores løsning, men også et kæmpe kvalitetsstempel, når vi skal tale med nye kunder.

Foruden Odense Robotics er Odense Kommune vært ved matchmaking-eventen Odense Investor Summit i Automaticas Start-Up Arena inklusiv et uformelt netværksarrangement. Som noget nyt i år vil der blive uddelt en pris på Odense Investor Summit. Prisen er sponsoreret af Odense Robotics StartUp Fund, som hjælper robotiværksættere fra Danmark og udlandet med coaching, finansiering og inkubation.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter automatisering
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.472