23948sdkhjf

Samsungs regnskab kan tyde på optur til marked for mikrochips

Elektronikgiganten melder om største overskud i kvartalsregnskab i år. Oprejsning kan være på vej til marked

Der kan være en gradvis oprejsning på vej til elektronikgiganten Samsung, der melder om det største overskud i år sammenlignet med de to foregående kvartaler.

Dermed viser et ellers svækket marked for mikrochips tegn på opsving efter en alvorlig nedtur. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den hastige vækst i produkter med indbygget kunstig intelligens vil øge efterspørgslen for såkaldte Dram-chips i produkter i 2024, har selskabet oplyst i en udtalelse.

Samsung er en af verdens største producenter af mikrochips, der bruges til digital datalagring.

Den sydkoreanske teknologigigant har oplyst, at driftsoverskuddet nåede, hvad der svarer til 1,78 milliarder amerikanske dollar i perioden juli til september. Det svarer til mere end 12,5 milliarder danske kroner. Det skyldes blandt andet salg af de mest populære smartphonemodeller, skriver nyhedsbureauet AFP.

Omsætningen faldt med 12 procent.

Selv om indtjeningen faldt med 78 procent sammenlignet med året før, er det højere end i første og andet kvartal i år.

Samsung har fokuseret sine forretninger på mere profitable og avancerede Dram-chips, som blandt andet bruges til kunstig intelligens. Samtidig mindskes produktionen af ældre typer af mikrochips fortsat.

Smartphone- og computerproducenter kæmper med lav efterspørgsel hos forbrugerne.

Samsung har flere gange i de seneste år sat indtjeningsrekorder, efter at coronapandemien fik forbrugerne til at bruge penge på computere og smartphones under nedlukningerne.

Men da coronarestriktionerne blev lempet, faldt efterspørgslen, og med stigende inflation og høje renter faldt forbrugervilligheden til at ødsle penge væk på tech-gadgets.

/ritzau/

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062