23948sdkhjf

Konference satte spot på AI i produktionen: System kan kvalitetskontrollere lige så godt som otte mand

I dag er kvalitetskontrol ofte stadig manuel, men på årets Digital Tech Summit præsenterede Nordbo Robotics deres software til en robot, der kan overtage opgaven

Manuel kvalitetskontrol er nemt og hurtigt at sætte i gang: Giv en række ansatte de færdige komponenter og værktøjer til at undersøge, om komponenten lever op til kvalitetskravene, og så er man i gang.

Men beslutningen om, hvorvidt komponenten er god nok, er subjektiv fra person til person, og derfor sker der også fejl. Den proces kan AI hjælpe med, fortalte Lilita Kiforenko, senior robotics software engineer hos Nordbo Robotics, på årets Digital Tech Summit konference.

- Vi begyndte at arbejde med AI i produktionen i 2019, og i begyndelsen kunne vi ikke få det til at virke. Robotterne sorterede forskelligt. Det viste sig, at det ikke var robotten, der var noget galt med, men den data vi fodrede den med. Vi havde en række billeder fra manuel sortering, men den vurdering var subjektiv fra medarbejder til medarbejder. Så vi var nødt til at opstille nogle regler i samarbejde med virksomheden, og så virkede det, forklarede Lilita Kiforenko.

Odense-virksomheden har solgt 39 projekter i 2023, og når først kunderne er kommet i gang, gør den AI-baserede løsning en stor forskel i produktionen, fortalte Kiforenko.

- Et system kan erstatte op til otte mennesker. Det giver en ensartet kontrol, og man kan hurtigt omprogrammere, hvis der sker en ændring i produktetet, sagde Lilita Kiforenko.

Digital Tech Summit er arrangeret af Teknologiens Mediehus og landets universiteter og løb af stablen i Øksnehallen i København 8.-9. november.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078