23948sdkhjf

Udsat for hackerangreb: - Vi forhandler ikke med den type kriminelle

Invisio er blevet ramt af et angreb fra cyberkriminelle, der har skaffet sig adgang til data og forsøgt at afpresse virksomheden

Invisio er blevet ramt af et cyberangreb, hvor hackere har skaffet sig adgang til data og forsøgt at afpresse virksomheden til at betale for at få det leveret tilbage.

Men Invisio med CEO Lars Højgård Hansen i spidsen har selv fået styr på angrebet uden at betale hackerne en øre.

- De forsøgte at få os til betale penge for at aflevere det tilbage, men det afviste vi, for vi forhandler ikke med den type kriminelle, siger Lars Højgård Hansen.

Det var data i Invisios britiske datterselskab, Racal Acoustics, der leverer kommunikationsudstyr til støjende miljøer i eksempelvis kampvogne, som var kommet i hænderne på de cyberkriminelle. Men Invisio har været indstillede på denne type angreb.

- Vi var heldigvis godt forberedte. I lang tid har vi sørget for at opdatere vores IT-sikkerhed og uddanne vores medarbejdere, så vi har et meget robust IT-miljø. Det er hvad man må forvente i en ny virkelighed, siger Lars Højgård Hansen, der ikke kan komme yderligere ind på, hvilke informationer hackerne havde skaffet sig adgang til.

Lokalt angreb

Han siger dog, at det ikke har haft nogen påvirkning af Invisios almindelige drift i resten af koncernen.

- Vi har fået lukket det ned, renset det op og fået det hele op at køre igen. Så det hele er under kontrol, og vi ser det som en isoleret hændelse, siger Lars Højgård Hansen.

Han fortæller, at hændelsen var begrænset til netop Racal Acoustics-afdelingen i England, fordi Invisio efter opkøbet af Racal Acoustics fortsat er i gang med at integrere visse IT-systemer i hele koncernen. Men enkelte arbejdsgange er stadig kørende på andre systemer.

- Det var derfor en isoleret hændelse i et ældre, lokalt system, så det påvirkede ikke resten af koncernen og kommer heller ikke til at gøre det fremover, siger Lars Højgård Hansen.

Om Invisio

  • Etableret i København i 1999 og børsnoteret i 2004 på Nasdaq i Stockholm.
  • Beskæftiger 208 medarbejdere.
  • Leverer til kommunikationssystemer til militære enheder i blandt andre USA, Storbritanien, Canada, Australien og Danmark.

Kilde: Invisio

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101