23948sdkhjf

Danfoss overtager norsk varmepumpevirksomhed

Danfoss har ambitioner om at blive verdens førende inden for varmepumper til beboelsesejendomme, og det mål forfølges med virksomhedens fjerde opkøb inden for feltet på halvandet år.
Danfoss har underskrevet en aftale om at overtage 100 % af aktiekapitalen i Normann Etek AS, der er blandt Norges førende leverandører af varme-pumper på et stærkt voksende marked. Aftalen er betinget af konkurrence-myndighedernes godkendelse og forventes endeligt afsluttet inden for en måned.

Normann Etek har gennem mange år fungeret som norsk distributør for Thermia, der fungerer som lokalt varemærke for Danfoss varmepumper i blandt andet Sverige, Norge og Finland. Dette samarbejde vil fortsætte efter Danfoss’ overtagelse af Normann Etek.

Skridt i den rigtige retning
- For at nå vores mål med varmepumpeforretningen skal vi sørge for at være på forkant på kompetencefronten og samtidig have en stærk tilstedeværelse i nøglemarkederne. Derfor er aftalen med Normann Etek endnu et skridt i den rigtige retning for Danfoss. Normann Etek passer samtidig rigtig godt ind i Danfoss kulturen, idet passionen for ny teknologi og miljørigtige løsninger også er helt centrale elementer i Normann Etek, siger COO og Vice CEO i Danfoss Niels B. Christiansen.

Normann Etek driver en række udviklingsaktiviteter, som fremover vil blive integreret med Danfoss’ kompetencecenter for varmepumper i Arvika i Sverige. Normann Etek vil blandt andet kunne tilføre kompetencer inden for større varmepumper. Normann Etek havde i 2006 en omsætning på over 50 mio. norske kr. og beskæftiger 13 personer. Virksomheden fortsætter uændret fra sin base i Oslo.

Kilde: Danfoss – http://www.danfoss.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14