23948sdkhjf

Nu spøger PTC-ordningen igen i USA

PTC-ordningen, der er et vigtigt fradrag for vindbranchen i USA, udløb nytårsaften og skaber dermed endnu engang usikkerhed i vindindustrien.
Det skriver Børsen.

Senest i 2012 gav usikkerheden omkring PTC-ordningens fremtid (Production Tax Credit) anledning til problemer for den del af vindbranchen, der opererer i USA. Først nytårsdag blev ordningen dengang vedtaget, og den lange ventetid på en afklaring betød fyringer og stilstand i vindsektoren, som strakte sig langt ind i 2013.

Nu er den så gal igen, om end konsekvenserne ikke er umiddelbart forestående. Situationen i år er nemlig anderledes, da der denne gang er ændret på fradragsteksten, så en vindmøllepark ikke skal være i produktion, men kun være påbegyndt for at kvalificere sig til støtten. Det betyder ifølge børsen, at en opbremsning først vil komme i et stykke inde i 2015, når de nuværende projekter er bygget færdige. Dermed har både de amerikanske politikere og diverse interesseorganisationer forsat tid til at kæmpe for en forlængelse.

PTC-ordningen er tidligere udløbet tre gange – hver gang med et dramatisk fald i aktiviteten i amerikanske vindsektor som følge.

Læs mere om: PTC
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094