23948sdkhjf

Superledere giver uanede automationsmuligheder

Festo ser nye og utænkelige automationsløsninger i ny superlederteknologi
I første omgang skal den nye superlederteknologi anvendes indenfor biotek samt fødevare- og medicinalindustrien, men ud over klassiske automationsområder som svævende lavenergi-transport af emner i produktionen kan automatisering med superledere også anvendes inden for områder, der hidtil har været anset for at være umulige eller meget vanskelige at automatisere.

- For innovation er en del af vores DNA, siger Michael Holst, der er marketingchef i Festos danske afdeling, til Automationsfokus, og påpeger at op mod 10 procent af Festos omsætning går til innovation.

Svævende bevægelser bag væggen
Udviklingen af den nye udnyttelse af superlederteknologi er en del af en innovation, der har været flere år undervejs, og i Danmark vil Future Concept SupraCarrier, som teknologien hedder, blive præsenteret for første gang på FoodTech-messen i Herning senere på året.

Her kan gæsterne opleve løsninger, som vil gøre det muligt at bevæge svævende objekter berøringsfrit, effektivt og med et lavt energiforbrug.

Den støv- og slitagefri funktion er velegnet til beskyttet transport af objekter i omgivelser indenfor eksempelvis fødevareindustrien.

Det er også muligt at håndtere objekterne, selvom man befinder sig på den anden side af en væg.

I konceptet er der monteret to kryostater med superledere på en elektrisk akse, og over hver kryostat svæver der to magnetiske transportvalser.

På valserne ligger der en flad emneholder. De superledende elementer flyttes horisontalt ved hjælp af aksen. Mellem elementerne og de svævende valser er der en afskærmning med huller i, som valserne kører igennem ved at sænke kryostaterne.

Emneholderen placeres på den måde på afskærmningen.

Pilotprojekter nærmer sig afslutningen
Michael Holst siger til Automationsfokus, at den nye teknologi over de senere år er blevet afprøvet i forskellige pilotprojekter, som er ved at nærme sig en afslutning.

Han forventer, at pilotprojekterne bliver implementeret som permanente løsninger i en nær fremtid.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11