23948sdkhjf

Lys ide er blevet en forrygende forretning for Scangrip

Ambitioner betaler sig i rigt mål for Scangrip i Svendborg. Firmaet er blevet trendsætter inden for produktion af arbejdslys i Europa
Ejerlederen bag Scangrip, Anders Borring, har formået at skabe en imponerende omsætningsvækst på over 90 procent fra 2013 til 2015.

Succesen for den Svendborg-baserede producent af funktionel belysning har netop sikret Anders Borring prisen som Årets Ejerleder 2016 på Fyn. Nu går han videre til finalen og skal dyste mod de øvrige seks regionsvindere ved landskåringen.

- Anders Borring er ambitiøs og har
Fakta: Scangrip
Scangrip har opnået stor succes med funktionel belysning til det professionelle marked og har på få år blevet en af de førende inden for arbejdslys i Europa.

Scangrip har 40 mand på hovedsædet i Svendborg samt to joint venture-partnere i Kina. Derudover har firmaet også en selvejet produktionsvirksomhed i Kina. Medregnet joint venturepartnerne er der tæt ved 450 medarbejdere.
en innovativ tilgang til markedet. Det har været med til, at virksomheden i løbet af kun få år har indtaget en position som førende trendsætter inden for arbejdsbelysning i Europa. Den flotte vækst, som virksomheden hidtil har opnået, har ejerlederen planer om at opretholde ved fortsat at udvikle forretningen, siger Mikael Johansen, partner hos PwC i Odense. Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, som står bag prisen Årets Ejerleder 2016 .

60 procent vækst de næste år
Scangrip skiftede til produktion af LED-belysning i 2008, og efter en turbulent tid under finanskrisen blev det den vækstdriver for firmaet, som ses i dag. Det skriver Jyllands-Posten.

Som en del af vækstplanen indgik Scangrip i 2015 et større joint venture med en stor leverandør i Shanghai. Derudover arbejdes der med salg på nye markeder i USA og Sydamerika, og der er desuden fokus på brug af nye medier som de sociale platforme for at styrke dialogen med kunderne.

Med udgangspunkt i ovenstående, forventer Anders en omsætningsvækst på cirka 60 procent i perioden 2015 til 2018. Dog venter et mellemår.

40 nye produkter i år
I 2016 har Scangrip investeret stort i nye produkter. Hele 40 styk er det blevet til. Og det ventes at koste vækst på den korte bane.

- Når vi i år konverterer 60 procent af vores omsætning til nye produkter, er det klart, at 2016 bliver et mellemår, hvor vi regner med samme resultat som sidste år, siger Anders Borring til Jyllands-Posten.

I 2015, som er seneste offentliggjorte regnskab, havde Scangrip en bruttofortjeneste på 55 millioner kroner, 12 millioner mere end i 2014. Selskabet resultat var et plus på 28 millioner kroner mod 19 året før.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062