23948sdkhjf

Nordjyder dropper EMS-delen - vælger BB Electronics

Nordjyske Trackunit dropper elektronikproduktionen.

Firmaet satser nu fuldt og helt på yderligere vækst indenfor udvikling af it-løsninger til maskinbranchen. Derfor flytter hovedkontoret fra Pandrup til Aalborg for at være tættere på de medarbejdere og vidensmiljøer, byen tilbyder.

Skiftet betyder også, at elektronikproduktionen i Pandrup flyttes til BB Electronics i Horsens, og at alle 20 produktionsmedarbejdere bliver tilbudt et job på fabrikken i Horsens.

- Vi havde screenet markedet og ville gerne behold fleksibilitet og ikke have produktion til Fjernøsten og samtidig have mulighed for at medarbejderne kunne fortsætte hos BB, forklarer Jørgen Raguse, administrerende direktør i Trackunit, til Electronic Supply.

Hvor mange af de 20 medarbejdere, som vælger at flytte med produktionen til Horsens, er ikke afklaret endnu. Vælger nogen at takke nej, vil Trackunit arbejde på at få dem genplaceret hos andre nordjyske virksomheder.

Skirer sig produktion i Danmark

- Det er en del af aftalen, at det bliver produceret i Horsens, og med den volumen, vi kigger ind i, kan det sagtens produceres i Danmark, siger Jørgen Raguse på spørgsmål om, hvordan man er sikret mod, at firmaets enheder bliver fremstillet i Asien. Men, tilføjer han:

- Medmindre verden går amok, og vi tidobler salget, så vi skal genforhandle aftalen, forbliver produktionen i Horsens.

Elektronikproduktionen flytter allerede fra Pandrup mellem jul og nytår, mens resten af Trackunit forlader byen til fordel for nye lokaler på Østhavnen i Aalborg pr. 1. april 2017.

Vil ansætte 60 de kommende år

Skiftet fra produktion til ren teknologivirksomhed og fra Pandrup til Aalborg sker først og fremmest, fordi Trackunit har oplevet stigende specialisering og rekruttering indenfor den softwareudvikling. Og det er her virksomhedens kerneforretning og konkurrencemæssige styrke i dag findes.

- Vi oplever en rivende udvikling på vores kerneområde - it-løsninger indenfor telematik. Derfor foretager vi nu en række ændringer, der skal gøre os i endnu bedre stand til at tiltrække de bedste talenter indenfor softwareudvikling, siger Jørgen Raguse.

I dag har Trackunit 100 ansatte. Når elektronikproduktionen bliver udskilt, er der 80 tilbage. I løbet af 2017 forventer firmaet at ansætte 15 nye softwareudviklere til kontoret i Aalborg. Yderligere 40-50 skal til frem mod 2020. Det er desuden Trackunits vækstmål, at både omsætning og indtjening er fordoblet i 2020.

Trackunits innovative løsninger benyttes i dag af brugere i 65 lande, og virksomheden har rundet 200.000 installationer verden over.

I april i år skiftede den nordjyske virksomheds elektronikproduktion navn fra M-Tec Production til Trackunit EMS. Trods det nye navn fortsatte aktiviteterne og produktionen uændret. Altså indtil nu Indtil nu.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094