23948sdkhjf

NECAS har gjort plads til tredobling af medarbejderstab

Udover at etablere ny og fremtidssikret fabrik har det tidligere Nibe Elektronik Center benyttet finanskrisen til at udvide kundekredsen, der blandt andet tæller en yderst tilfreds svensk kampflyproducent.
”Krise, ikke her!,” siger de hos NECAS A/S, det tidligere Nibe Elektronik Center. Her er man efter et lille års nybyggeri netop blevet klar til at åbne en topmoderne, ny og større fabrik i Juelstrupparken i Støvring få meter fra E45-motorvejen og dermed med nem adgang til virksomhedens internationale kundekreds. Den officielle indvielse finder sted fredag den 25. september efter en sommer, som på grund af omtalte finanskrise var budgetteret produktionsmæssigt stille - og alligevel fik den avancerede underleverandørvirksomheds indkøbere så travlt, at de måtte opgive en god del af ferien for at sikre, at der var råvarer nok på hylderne til at effektuere ordretilgangen.

- Vi træder på speederen, men har samtidig den anden fod lige over koblingen, forklarer virksomhedens administrerende direktør Ib Gosmer med henvisning til kombinationen fabriksinvestering og finanskrise. På den positive ordretilgang konstaterer Gosmer, at produktionen nu og særligt fra fjerde kvartal vil være i fremgang og kræve endnu flere flittige hænder.

Dem er der i givet fald også gjort plads til. Den nye fabrik er dimensioneret, så der, hvis nødvendigt, ad åre kan placeres tre gange flere NECAS-medarbejdere i forhold til i dag. ”Uden at det er en forudsætning eller et mål i sig selv,” som Ib Gosmer skynder sig at understrege. Det nye fabriksareal er på 2.500 kvadratmeter og langt mere praktisk indrettet for NECAS’ produktion end det hidtidige i Sørup, hvorfra man netop er flyttet.

Men elektronikvirksomheden ligger heller ikke på den lade side. Foreløbig er produktionen netop sat et gear i vejret for at undgå, at længere ventetid skal opstå. På den ene side er den eksisterende kundekreds opretholdt. På den anden side har krisen gjort, at de samme kunder i en periode har bestilt færre varer. Det er imidlertid kompenseret fra Støvring-virksomhedens side ved en vellykket satsning på en udvidelse af kundekredsen:

- Denne ekstra indsats vil også betyde, at man sandsynligvis vil se et omsætningsmæssigt ekspanderende NECAS, når krisen en gang kan afblæses, forklarer Ib Gosmer.

Klar til kampflyproduktion
En af de mest spændende ekspansionsmuligheder ligger som underleverandør til fremtidens danske kampfly, hvor NECAS er indbudt som medlem af Team Gripen.dk, det teknisk superavancerede svenske bud, anført af SAAB:

- Vi ser overordentligt positivt på virksomheden, som er i stand til at levere meget avanceret elektronik. Der er tale om en vigtig og kompetent underleverandør for os. Folk, der ved hvad de gør, siger Jonas Fröberg, Vice President, Industrial Cooperation, SAAB AB i Stockholm, anerkendende om samarbejdet med NECAS.

I de næste dage gælder det dog i første omgang åbningen af den nye topmoderne og ideelt indrettede fabrik, der har gjort det muligt for de nuværende ca. 30 medarbejdere efter 21 år at forlade de hidtidige fabrikshaller med det bedste og mest moderne af deres hidtidige udstyr samt en masse nyt.

Kilde: NECAS - http://www.necas.com

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078