23948sdkhjf

Delta klar til målinger over 1 GHz

EMI-rummet i Deltas hovedkontor i Hørsholm er blevet opgraderet, så det nu er klar til målinger over 1 GHz. Dermed lever målingerne op til nye krav til emissionsmålinger.
Efter opgraderingen lever EMI-rummet nu op til de nye krav i EN 55022 / CISPR 22, som træder i kraft i oktober 2011. Tidligere på året blev EMI-rummet hos Delta i Västerås også opgraderet til at foretage målinger over 1 GHz. Det skriver Delta på sin hjemmeside.

Det er ikke nyt for Delta at måle feltbåret emission over 1 GHz, det kræves i både marine, MIL og short range device standarderne. For eksempel skal der på en normal 2,4 GHz Bluetooth enhed, der skal sælges i USA, måles op til den 10. harmoniske af carrier frekvensen, altså ca. 25 GHz. Det nye består i, at visse målinger over 1 GHz nu skal udføres fuld anekoisk.

Målinger under 1 GHz ikke påvirket mærkbart
For at sikre sig, at opgraderingen af EMI-rummet ikke ændrede radikalt på den eksisterende site performance under 1 GHz blev der lavet flere Normalized Site Attenuation målinger før opgraderingen, mellem de forskellige faser af opgraderingen og efter den sidste del, for at verificere at der ikke opstod uønskede refleksioner fx af at skifte fra absorbere til ferritter på endevæggen. En ting er site validering, noget andet er, om målingerne er som før.

- For at målingerne giver ens resultater hver gang, har vi kendte støjkilder, som bliver målt som et testobjekt. Efter opgraderingen er der ikke betydelige forskelle i resultaterne i forhold til de tidligere års resultater, siger Henrik Egeberg Nielsen fra Delta.

Fjerner risiko for måle et lavere felt
Opgraderingens formål var først og fremmest, at slippe af med gulvrefleksionen over 1 GHz, som de nye krav stiller. Refleksionerne kan nemlig forårsage destruktiv interferens med den direkte bølge mellem testobjektet og antennen. Derved er der risiko for, at man måler meget lavere felt end det, der faktisk er udstrålet, hvis der blot måles i én højde. Dette er grunden til, at både pre-scan og maximeringer foregår med varierende højde over gulvet ved en emissionsmåling under 1 GHz. For at slippe for denne variation i antennehøjde blev det besluttet i standardiseringsprocessen, at der skal benyttes Fuldt Anekkoisk Rum (FAR) til målinger over 1 GHz. Dette blev indført for at reducere testtiden mest muligt.

At konvertere et semi-anekoisk rum til et Fuldt Anekkoisk Rum er ikke en triviel opgave. Rent praktisk er det et spørgsmål om at udvælge absorbere, som bliver lagt ud på gulvet omkring testtobjektet. I sig selv ikke rocket science, men der følger meget med.

For det første skal det vurderes, om rummet kan holde sig indenfor kravene mellem 1 og 6 GHz beskrevet i site valideringsprocedurerne, når det en dag er færdigt. For at give en større flade, hvor refleksionen blev dæmpet, er der valgt flere absorbere end det minimalt nødvendige. Dermed er der en ekstra buffer til site valideringskrav, når der måles under 1GHz

For det andet skal der tages højde for praktikaliteter så som, hvordan absorberne skal opmagasineres, når der testes under 1 GHz, så der ikke bliver spildt unødig tid mellem testtyper. Kravet blev løst ved at fjerne to rækker af de eksisterende absorbere og i stedet montere ferritter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14