23948sdkhjf

GomSpace i samarbejde om satellitstyring med kunstig intelligens

I takt med at rumindustrien går fra individuelle satellitter til mange små, prisvenlige satellitter i konstellation, øges kompleksiteten i styringen af satellitterne tilsvarende. 

Gomspace arbejder sammen med aalborgensiske 2Operate, der udvikler telekom-software, på et projekt, der skal evaluere, hvordan de eksisterende telekom-standarder og standarder for kunstig intelligens, udviklet til telekomsektoren på jorden, kan udnyttes til at styre fremtidige satellitkonstellationer på en effektiv og driftssikker måde. Det oplyser virksomhederne i en pressemeddelelse.

Som en del af samarbejdet har parterne med succes evalueret 2Operates eksisterende AI-baserede produkt 2Solve på GomSpaces GOMX-4-mission og Aarhus Universitets Delfini-1-mission.

Brugen af 2Solve og AI til styring af satellit-konstellationer kan blandt andet bidrage til at reducere antallet af de operatørtimer, der skal til for at styre konstellationerne, ganske enkelt ved at reducere arbejdsmængden, når det gælder netværksovervågning og analyse.

Det skyldes, at den kunstige intelligens opsamles ved af bruge ekspertviden, som kan automatisere opgaverne. Automatiseringen af opgaverne betyder ydermere, at forskellige former for netværkshændelser kan afhjælpes langt hurtigere, hvilket øger tilgængeligheden af satellitternes services.

Med udgangspunkt i de succesrige forsøg har 2Operate og GomSpace underskrevet en hensigtserklæring, der styrker virksomhedernes samarbejde og forbereder introduktionen af AI-egenskaberne i 2Solve-produktet gennem GomSpaces Mega-Constellations Operations Platform, der varetages af GomSpaces selskab i Luxembourg.

- Evnen til at sikre højtydende satellit-konstellationer 24 timer i døgnet er afgørende for GomSpace, og ved at integrere afprøvede løsninger reducerer vi både risikoen og behovet for investeringer, siger Niels Buus, CEO i GomSpace.

2Operate og GomSpace udstillede sammen på sidste uges World Mobile Congress i Barcelona, hvor parterne viste, hvordan 2Solve-produktet kan anvendes til styring af satellitter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078