23948sdkhjf

Lynforsker modtager H.C. Ørsted Forskerpris

H.C. Ørsted Forskerpris på kr. 50.000 bliver i år tildelt DTU-forsker Torsten Neubert, der arbejder med lynfænomener og står i spidsen for den videnskabelige del af rumobservatoriet, ASIM (The Atmosphere-Space Interactions Monitor).

Neuberts projekt er Danmarks hidtil største rumprojekt, giver DTU-forskerne en ny og bedre forståelse af, hvordan der skabes lyn over skyerne, og hvordan tordenstorme påvirker stratosfæren og klimaet. 

Det oplyser DTU Space i en pressemeddelelse.

Forskning og formidling
Formålet med prisen er at hylde H.C. Ørsteds indflydelse på kulturen, kunstnere, tænkere og videnskabsfolk i hele verden ved at udvælge prismodtagere, hvis arbejder kan knyttes til H.C. Ørsteds navn og livsværk, herunder også i relation til formidlingen af genren. 

I en pressemeddelelse fra H.C. Ørsted Selskabet glæder formanden for priskomitéen, DTU-professor Jacob Østergaard, sig over tildelingen af forskerprisen til Torsten Neubert:

- Neubert er en internationalt anerkendt forsker, hvis forskning bliver citeret af forskere fra hele verden. Derudover har han et eminent formidlingstalent, siger han.

Prisen er et skulderklap
Prisoverrækkelsen sker på H.C. Ørsteds fødselsdag den 14. august, hvor H.C. Ørsted Selskabet med støtte fra energiselskabet Ørsted uddeler priser og rejselegater. Prisoverrækkelsen foregår i Rudkøbing på Langeland, hvor H.C. Ørsted er født.

- Jeg ser prisen som et rygklap til alle dem, der været med til at gennemføre ASIM. De første tanker om projektet begyndte allerede for 20 år siden. Igennem alle de år er der mange, der har sloges for projektet, og nogle gange har det været op ad bakke. Derfor er det fantastisk at få så fornem en anerkendelse, siger Torsten Neubert. 

Kilde: https://www.space.dtu.dk/nyheder/nyhed?i...

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079