23948sdkhjf

Vestas åbner ny elektronikproduktion: Ansætter 70 i Viborg

I løbet af efteråret starter Vestas midlertidig produktion i Viborg. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Læs også: Vestas hensætter 1,3 millliarder til defekte vinger

Det er vindmølleproducentens elektronik- og converterfabrik i Hammel, der er løbet tør for plads, og derfor har man altså valgt at åbne produktion i Viborg.

- Vestas åbner en midlertidig produktionsenhed i Viborg, hvor der skal laves kontrolpaneler. Der skal ansættes omkring 70 fuldtidsansatte produktionsmedarbejdere, hvoraf halvdelen på nuværende tidspunkt er blevet besat af medarbejdere fra Vestas' fabrikker i Hammel og Ringkøbing, oplyser Vestas ifølge Viborg Stifts Folkeblad.

Vestas meldte sidste efterår, at 80 medarbejdere på elektronikfabrikken i Hammel stod til fyring. Det skete i forbindele med det vindmøllekoncernen betegende som en "tilbasning", hvor 400 stod til at miste jobbet på verdensplan. 

Dengang oplyste Vestas' pressechef, Anders Riis, til Electronic Supply, at fabrikken I Hammel, som fremstiller konvertere til vindmøller, nu ville øge sit fokus på at introducere nye produkter ved at fastholde og udvikle kernekapabiliteter inden for sit felt: Prototyper, test og dokumentation.

Det er ikke afgjort, hvor længe Vestas bliver i Viborg, men kommunikationsmedarbejder Kristian Holmelund Jakobsen forventer, at det bliver mindst et år.

Kilde: https://viborg-folkeblad.dk/viborg/Vesta...

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.047