23948sdkhjf

Vil skabe dansk produktion af highend-højtalere

Gennem fire år har folkene i Purifi arbejdet på at udvikle en ny, dansk højtalersucces. Ambitionen er at producere state-of-the-art højtalere på dansk grund, og gennem et demonstrationsprojekt i foreningen Made (Manufacturing Academy of Denmark) har man nu undersøgt muligheden for at benytte sig af robotter, når produktionen skal skydes i gang. Det fortæller Made på foreningens hjemmeside.

Læs også: Corona har sat i sig efterspørgslen: Dantax leverer underskud

- Vi vil gerne være med til igen at placere Danmark som det førende hjemsted for industriel produktion af højttalere af ypperste kvalitet, fortæller Carsten Tinggaard, der siden 2009 har han haft sin egen konsulent- og udviklingsvirksomhed, PointSource Acoustics. Nu er han så gået sammen med Peter Lyngdorf, Lars Risbo og Bruno Putzeys, der står bag Purifi, og sammen har de en mission om at opbygge en højtalerproduktion i Danmark under navnet Purifi Transducer Technology.

Derfor har Carsten Tinggaard gennem demonstrationsprojektet fået hjælp fra Teknologisk Institut til at vurdere, hvilke muligheder der er for at benytte sig af robotter i produktionen.

- Automation er meget interessant for os. For det første fordi dansk produktion og dansk robotteknologi har et meget stærkt brand. Men også fordi en robotløsning kan sikre høj reproducerbarhed, høj kvalitetsstyring og detektere vores limprocesser, fortæller Carsten Tinggaard.

Ifølge Bo Genefke fra Teknologisk Institut, som har hjulpet med konkrete testopstillinger, har det centrale spørgsmål været, om en robot overhovedet kan samle en højtalerenhed med den præcision, som produktet kræver; præcision helt ned til få hundrededele millimeter.

Carsten Tinggaard fortæller, at forløbet har bekræftet ham i, at en robotløsning er den rigtige vej at gå, når produktionen skal opbygges.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.093