23948sdkhjf

Radiobotics laver dansker-debut på texansk tech-festival

Det danske health care start up Radiobotics er ved at pudse formen af til en techmesse i Texas, hvor de som den første danske virksomhed har fået lov at pitche deres virksomhedside på kultur- og techfestivallen South by Southwest (SXSW).

Læs også: Techgiganter vil udvikle fælles standard for smarte produkter

- Selvfølgelig vil vi gerne vinde, men det er en kæmpe anerkendelsen for os bare at være med. På scenen i Texas har vi 10 minutter, hvor tilfældighederne kan spille ind, så det betyder næste mere, at vores arbejde bliver valideret i processen, og at vi får den eksponering foran et tech-publikum, siger Stine Mølgaard Sørensen, der er medstifter og COO i Radiobotics.

Valideringen, uddyber Stine Mølgaard Sørensen, er den træning og sparring som hun får forud for præsentationen i Texas. Det vender vi tilbage til.

Algoritme til slidgigt
Startup-virksomheden Radiobotics har udviklet en computeralgoritme, der er trænet til automatisk genkendelse af slidgigt i knæled på røntgenbilleder. Håbet er, at teknologien kan ’automatisere’ dele af diagnosticeringen og levere input til sundhedspersonalet, som de kan træffe beslutninger på i jagten mod at konstatere slidgigt hos patienter.

- Vi bygger algoritmer som på røntgenbilleder kan identificere sygdomme i led og knogler, og lige nu har vi en algoritme som kan detektere slidgigt i knæledet. Men senere vil vi gerne kunne identificere mere, siger Stine Mølgaard Sørensen

Og det er den teknologi som den danske startup nu skal præsentere foran hele verden på tech-messen i Texas.

- Det er et benhårdt forløb. Vi bliver trænet inden fremlæggelsen, hvor jeg har tre minutter til at pitche, og derefter skal freestyle i seks minutter, hvor juryen må stille spørgsmål. Så man skal være forberedt, siger hun.

En kæmpe drøm
Stine Mølgaard Sørensen og de øvrige medstiftere Pavel Lisouski, Mads Jarner og Martin Axelsen har stiftet deres virksomhed i 2017, og der er allerede taget de første spæde skridt til at få teknologien ud at leve på det danske marked. Blandt andet har virksomheden opnået CE-mærkning, der giver dem ret til at sælge til Danmark og hele Europa.

Men også det amerikanske marked er interessant for firkløveret. Og derfor rejser Stine Mølgaard Sørensen forud for festivalen i Texas til USA for at trykprøve Radiobotics’ algoritme som en en mulig business case.

- Vi er kommet i kontakt med et acceleratorprogram under Texas Medical Center, hvor vi kan blive skarpe på at lægge linjerne til at køre et klinisk studie på teknologien i USA. Hvis vi lander med dem, har de data fra 10 millioner patienter, som vi kan udvikle vores program med. Det ville være kæmpestort for os, siger Stine Mølgaard Sørensen og understreger, at medical centeret og festivalen er to separate ting, der blot er havnet i virksomhedens turban i forlængelse af hinanden.

Indskifterbænken
Og intet lader til at være overladt til tilfældighederne for Stine Mølgaard Sørensen og de tre øvrige stiftere i Radiobotics. Lige nu er hun ved at træne til præsentationen til festivalen i Austin, Texas både på indhold og levering. Og så er vi tilbage ved valideringen af tech-startuppets arbejde.

- Arrangørerne vil sikre sig, at der bliver leveret fra scenerne. Så forud for pitch’en, skal jeg mødes med speakercoaches og overholde en masse deadlines. Og der er pres på. Hvis man misser et møde eller en aflevering, er man ude. Der sidder tre andre hold klar på indskiftningsbænken og er klar til at tage en plads, hvis det er, siger Stine Mølgaard Sørensen.

Messen South by Southwest finder sted I Austin 13. til 22. marts.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078