23948sdkhjf

Reddet på stregen: Myndighederne fritager Ambu for corona-lukning

De malaysiske myndigheder har besluttet at fritage Ambus fabrik for den såkaldte ”movement control”, der ellers træder i kraft i landet onsdag.

Tiltaget betyder, at virksomheder må lukke i 14 dage for at inddæmme smitten af corona-virus, med mindre virksomheden udfører ”essential services”. 

Og det er dét, som myndighederne har vedtaget, at Ambus produktion er, og derfor slipper den danskejede virksomhed for at lukke fabrikken.

Og fritagelsen glæder naturligvis virksomhedens CEO.

- Med det aktuelle pres på de nationale sundhedssystemer, gør vi vores bedste for at sikre, at vi fortsat kan producere og levere til hospitalerene. Derfor er det positivt, at de malaysiske myndigheder anerkender den rolle, vi spiller i at understøtte hospitalssektoren, siger Juan Jose Gonzalez, administrerende direktør for Ambu i en selskabsmeddelese onsdag morgen.

Endoskoper gjorde forskellen
Ambus fabrik i Malaysia producerer engangs-endoskoper blandt af typen aScope, der bruges til bronkoskopier (undersøgelser af luftveje, red). 

Tirsdag argumenterede Ambus CEO Juan Jose Gonzales for, at netop produktionen at dette udstyr var tiltrækkeligt til at få Ambu deklareret som en virksomhed, der udfører "essential services". 

Og det er altså samme erkendelse, som de malaysiske myndigheder er kommet frem til. 

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Læs mere om: Ambu
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078