23948sdkhjf

Profileret vicedirektør tager toppost i SMV Danmark

Hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder i Danmark, SMVdanmark, får fra 1. juli 2020 ny administrerende direktør.

Ane Buch, der igennem de seneste 11 år stået i spidsen for SMVdanmark, går på pension. Ny administrerende direktør bliver vicedirektør Jakob Brandt.

Det oplyser SMV Danmark i en pressemeddelelse. 

Undervejs længe
Det er et generationsskifte, der har været planlagt i lang tid, som en del af SMVdanmarks strategi om at blive en mere synlig og slagkraftig organisation for selvstændige og små og mellemstore virksomheder.

- Vores nye administrerende direktør Jakob Brandt har over de sidste år vist, at han klart og tydeligt kan tale SMV’ernes sag i medier og overfor politikere og dermed sikre, at der bliver lyttet til de hundredetusindevis af selvstændige og små og mellemstore virksomheder, der udgør rygraden i dansk økonomi, siger organisationens formand Niels Techen.

- En mega god sag
Jakob Brandt er langt fra et ukendt ansigt i SMV Danmark og i den brede offentlig generelt. Han har markeret sig under hele corona-krisen især i forhold til organisationens holdning til regeringens tiltag og hjælpepakker.

- Coronakrisen har vist, at der er et behov for en organisation som SMVdanmark, der udelukkende taler selvstændige og SMV’ernes sag (...) Netop det at kæmpe for de selvstændige, der hver dag skaber arbejdspladser, uddanner unge mennesker og skaber vækst og liv i alle dele af Danmark, giver mig en enorm energi og arbejdsglæde. Det er en megagod sag at arbejde for, siger SMVdanmarks kommende administrerende direktør Jakob Brandt og kommer med følgende eksempler på, hvor SMV’ernes sag skal kæmpes:

- Jeg vil kæmpe for fair vilkår for alle dem, der driver egen virksomhed. Det er ikke fair, at de skal vente 90 dage på at få betalinger fra store virksomheder. Det er ikke fair, at de ikke kan sælge til offentlige kunder, fordi opgaver udbydes i kæmpekontrakter. Det er heller ikke fair, at de i praksis ikke kan benytte mange af vores velfærdsydelser, som fx dagpengesystemet, selvom de betaler den samme skat som lønmodtagerne, siger Jakob Brandt.

Blå bog: Jakob Brandt
  • 45 år
  • Opvokset i lille familievirksomhed
  • Uddannet cand.polit.
  • Karriere:
  • Cheføkonom i Håndværksrådet
  • Erhvervschef i Københavns Kommune
  • Vicedirektør i Akademikerne
  •  Vicedirektør i SMVdanmark
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064