23948sdkhjf

Fynsk robot gør entre på amerikansk prestige-liste

Der er landet international hæder i favnen på fynske Blue Ocean Robotics, der i regi af datterselskabet UVD Robots har udviklet disinfektionsrobotten Beam.

Læs også: Ny amerikansk aftale: Fynsk desinfektions-robot flytter på hotel

Robotten kan med ultraviolet lys desinficere for virus og bakterier, herunder den nok så omtalte corona-virus på eksempelvis hospitalsstuer.

Nu har det amerikanske medie Robotcs Business Review kåret Beam-robotten som en af de vigtigste nyskabelser i år.

Hvert år laver mediet en liste, kaldet RBR50, over de 50 mest indflydelsesrige robotvirksomheder i verden, og her har Blue Ocean Robotics fået plads.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Introduceret før krisen
Placeringen på RBR50 er velfortjent, ifølge Eugene Demaitre, der er senior editor på The Robot Report og Robotics Business Review:

- Den danske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics er med succes vokset til at blive en 'venture-fabrik', der kommercialiserer robot-opfindelser såsom UV-desinfektionsrobotten. Løsningen blev introduceret på markedet allerede før covid-19-pandemien, og siden har UVD Robots formået at skalere sin produktion til den voksende globale efterspørgsel på automatiseret desinfektion, lyder det i begrundelsen.

Læs også: Stifter forlader Blue Ocean Robotics

Sælges i udlandet
Robotten har dag også fået en del opmærksomhed under corona-situationen og er blevet solgt til flere steder i udlandet. Hele 60 lande afsætter ny den danske robot på de lokale markeder.

Salget betyder blandt andet, at selskabet har måtte opjustere forventninger flere gange i løbet af 2020, fortæller Per Juul Nielsen, der er ceo i UVD Robots.

- Vi mærker i den grad, at det at kunne tilbyde sine medarbejdere, kunder eller gæster desinficerede omgivelser er blevet særdeles vigtig her under corona-pandemien, og det bliver en bevidsthed, vi tager med os ind i fremtiden. Det betyder meget for vores kunder i flere og flere forskellige brancher, at de med vores robotter kan gøre det maksimale for at fjerne bakterier og virus fra overflader i deres lokaler og bygninger, konstaterer Per Juul Nielsen, UVD Robots.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094