23948sdkhjf

Særlig regel sikrede Linak norditalienske forsyninger

I begyndelsen af corona-krisen fik Linak fyldt ordrebøgerne op på sine aktuatorsystemer til hospitalssenge. Væksten betød, at man fik problemer med at levere så hurtigt, som kunderne ønskede.

Læs også: Kinesisk konkurrent sneg sig ind på Linaks fabrik

- Det var en udfordring at geare op, fordi kunderne ville jo have produkterne hurtigt. Der kæmpede vi hårdt, siger administrerende direktør Bent Jensen, Linak. 

- Vi har bestemt haft udfordringer – specielt når vi hurtigt er oppe over indeks 150.

Leverancer fra nedlukket land
Als-virksomheden køber motorer, der er en vital komponent i Linaks produkter, fra blandt andet to fabrikker i hårdt corona-ramte Norditalien. De italienske leverandører skulle derfor lukke produktionen ned.

Men på grund af, at Linaks produkter ender i hospitalssenge, fik produktionen lov til at fortsætte på grund af, fordi det er et kritisk produkt.

- Vi har været heldige med, at vi stadig fik leverancer fra Italien. Ellers skulle vi have lukket meget af vores produktion ned, siger han.

Indkøber lokalt
Direktøren peger på, at Linaks logistikfolk arbejdede i døgndrift i en lang periode for at få leverandørkæde til at lykkes.

- Vi kigger altid på at indkøbe lokalt eller regionalt. Vi har øvet os meget på at for eksempel købe alt til vores slovakiske fabrik i Slovakiet. Det har vi arbejdet med længe.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094