23948sdkhjf

Necas forventer flere CERN-ordrer

Efter et vellykket besøg hos CERN i Schweiz ser Støvring-virksomheden lyst på muligheden for at lande flere ordrer i forbindelse med projektet.
Necas kan efter alt at dømme godt forberede sig på nye ordrer fra det europæiske center for forskning i partikelfysik, CERN, i den nærmeste fremtid.

Det siger direktør Ib Gosmer til Electronic Supply efter salgschef Jørgen Lunds besøg hos CERN i Schweiz sidste uge.

- Han havde en rigtigt god tur, hvor han nåede at møde personer fra ni forskellige afdelinger i CERN. De fortalte om en masse relevante projekter, hvor flere ligger i tråd med det, vi allerede har lavet. Der er helt sikkert nogen af projekterne, vi kommer til at byde ind på, og vi har da en klar forventning om, at der kaster ordrer af sig, lyder det fra Ib Gosmer.

CERN-samarbejde åbner døre
Han fremhæver, at samarbejdet med CERN ikke bare handler om at lande enkelte ordrer. Alene det at Necas er udvalgt som samarbejdspartner for det europæiske forskningscenter er et kæmpe skulderklap, som kan bruges aktivt fremover.

- Det giver positiv respons, at man kan kvalificere sig til at være leverandør til en institution som CERN. Vi prøver naturligvis at sprede budskabet og bruge vores referencer. Samtidig kan den viden, vi høster, frit bruges som et konkurrenceparameter, hvor alle nyder godt af det; alt hvad vi lærer, kommer alle vores kunder til gode, pointerer Ib Gosmer.

Læs også: Sådan blev Necas en del af rumfartsindustrien

At indgå indbringende kontrakter er altså langt fra den eneste motivation for at samarbejde med CERN-folkene. Selve samarbejdsprocessen trækker også op.

- Både vi og CERN er glade for den sparring, samarbejdet giver. Det giver os muligheden for at sammenkoble deres højtuddannede specialister med den erfaring og praktiske viden, vi har. Vi har 30 års erfaring i at udvikle og producere tingene, så de holder. Samtidig er samarbejdet med til at holde os up-to-date med hvilke processer, komponenttyper og så videre, vi skal kunne håndtere.

Forskellen ligger i detaljen
Det næste skridt i samarbejdet med CERN-folkene er, at flere af projektets afdelinger kommer på besøg på virksomheden i Støvring, som udsættes for et grundigt kvalitetstjek.

- Alene det at vi er certificerede til at levere til rumfartsindustrien er et kvalitetsstempel. Det betyder, at alt er logget og dokumenteret. Den helt store forskel på os og mange andre ligger i detaljen, understreger Ib Gosmer og tilføjer samtidig, at Necas reelt ikke konkurrerer med produktionsvirksomhederne i lavtlønslandene.

- I stedet skal vi adskille os ved bare at være bedre. Vi skal slå dem på parametre som fleksibilitet, kvalitet og design for manufacturing, afslutter Ib Gosmer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125