23948sdkhjf

Overtagelse af Lithium Balance: Kinesiske minoritetsejere gjorde stillingen op

Der ligger ikke dramatik eller andet bag, at Sensata Technologies i midten af januar først købte 75 procent og så nu, 20 dage senere, offentliggør den fulde overtagelse af danske Lithium Balance.

- Det var blot et spørgsmål om timing. Vores kinesiske investorer har nu gjort deres stilling op, fortæller Lars Barkler, CEO for Lithium Balance, til Electronic Supply.

- Lithium Balance havde nogle danske investorer, som gerne ville ud, hvor de kinesiske investorer var uafklarede om deres position. Nu har der så været en forhandling og parterne er blevet enige, fortæller Lars Barkler.

Det var den kinesiske batteri-gigant Changshu Zenlead Venture Capital Co., Ltd, der via investeringsselskabet Zenlead Europe holdt på de sidste 25 procent af Lithium Balance. Og selvom Lithium Balance og kineserne nu skilles fra ejerforholdet, så betyder det ikke, at det frugtbare samarbejde ophører.

- Vi kommer heldigvis til at fortsætte vores samarbejde med Zenlead. Det var denne kinesiske investor, der tog os med ind på markedet med elbiler, og her vi skal vi fortsat være, siger Lars Barkler.

- Men med vores nye ejer får vi nye helt rene linjer, og vi kommer til at allokere vores fokus bredere på andre segmenter end blot biler, siger Lars Barkler.

Store forventninger

Sensata Technologies har netop offentliggjort regnskab for fjerde kvartal, og i forhold til forventninger giver opkøbet af Lithium Balance store af slagsen. 

Sensata ser et marked på 500 millioner dollars om året for Lithium Balance batteristyringssystemer, og et marked på seks milliarder dollars for XOLTA-løsningen til energilagring i store og små installationer.

Lithium Balance bliver boende i Danmark og vil således fortsat være en del af det stærke teknologiske miljø i Danmark, hvor virksomheden siden 2006 har haft et tæt forskningssamarbejde med især DTU, Aalborg Universitet og Teknologisk Institut.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093