23948sdkhjf

Blue World dropper byggeplaner: Overtager lokaler efter Royal Greenland

Brændselscelleproducenten Blue World Technologies har droppet ideen om at etablere en lille produktion i midlertidige lokaler og senere bygge en ny fabrik.

Man overtager i stedet 8500 kvadratmeter produktionsbygninger, der tidligere husede Royal Greenland på Port of Aalborg. Her etableres nu en præ-produktion og på sigt storskalaproduktionen på 50.000 enheder om året.

Dermed har man nu for alvor kapaciteten til, at kommercialisere sin methanol-brændselscelleteknologi.

- Nogle gange opstår der muligheder man ikke kan lade passere, og dette var en af dem. Vi er meget glade for, at vi nu har fundet den rette placering til at opføre den - så vidt vi ved - største methanol-brændselscellefabrik i verden, Anders Korsgaard, der er administrerende direktør for Blue World Technologies.

- Denne placering giver ikke kun plads til at opskalere vores produktion af brændselscellekomponenter til at matche markedets efterspørgsel, især inden for den tunge transportsektor, men den dækker også behovet til alle vores projektaktiviteter, siger Anders Korsgaard.

Blue World Technologies havde egentlig give tilsagn om at flytte ind i en mindre bygning, også på Port of Aalborg, som ville kunne fungere som springbræt med en produktion på op til 5000 enheder. 

Produktionsudstyr flytter ind

Men som ordrebogen hos Blue World vokser lige nu, så blev det tydeligt, at der ville være behov for mere plads inden for en meget kort tidsramme.

Hos Blue World Technologies ser man også den permanente løsning som mere  omkostningseffektiv. Ikke alene er der plads til den planlagte skalering, men også yderligere skalering i fremtiden. Og så er der endvidere plads til alle virksomhedens projektaktiviteter og på sigt en større administration, der også skal have plads til skriveborde og stole.

Produktionsudstyret til kernekomponenterne i brændselscellerne, såsom membran og elektrode til MEA (membranelektrodesamling), vil blive installeret i løbet af første halvdel af 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094