23948sdkhjf

Nordjyder lander ESA-penge: Skal sende 5G i kredsløb om jorden

Den nordjyske virksomhed GateHouse SatCom har fået en ny pose penge til at fortsætte udviklingen af fremtidens satellitbaserede 5G-netværk.

Det er blot omkring 10 procent af jordens overflade, der er dækket af landbaserede netværk, og med et stærkt stigende behov for hurtig og sikker dataadgang både i luften og på havet, så er det satellitbaserede netværk vejen frem.

GateHouse SatCom har nu modtaget yderligere 1,8 millioner kroner i støtte fra Den Europæiske Rumorganisation, ESA, og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen i Danmark.

Det er anden gang, at GateHouse SatCom modtager midler til projektet, som forventes at være tilgængeligt på markedet inden for to år.

- Vi er utroligt glade for samarbejdet med ESA og styrelsen, hvilket er en stor anerkendelse af vores arbejde med at udvikle teknologistandarder for mobilenheder og Internet of Things-tjenester, så små satellitter fremover kan bruges til at udbrede netværk, fortæller Per Koch, der er Business Development Manager hos GateHouse.

De 1,8 millioner kroner skal GateHouse bruge til at fortsætte udviklingen af softwareløsninger til de 3GPP NB-IoT NTN-standarder, som danner grundlag for fremtidens satellitbaseret 5G-teknologi.

- Konkret går projektet ud på at udnytte eksisterende teknologi fra landbaserede netværk i satellitter, så det er muligt at udbrede 5G-netværk til steder, hvor det landbaserede netværk via master eller kabler ikke kan række eller er utilstrækkeligt. Det vil blandt andet blive epokegørende inden for det maritime og logistiske område, hvor netværket kan benyttes til tracking og overvågning, mens det også kan blive et centralt værktøj i den grønne omstilling i forhold til globale klimamålinger, siger Per Koch.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079