23948sdkhjf

Forskning i katalysatorer til power-to-x kaster Hartmann Fondens Diplompris af sig

DTU-forsker Jakob Kibsgaard modtager Hartmann Fondens Diplompris for sin lovende indsats inden for forskning i katalysatorer til brug i forbindelse med power-to-x-teknologien.

- Jeg er både meget stolt og beæret over at modtage Hartmann Fondens Diplompris for mit arbejde med at bidrage til den grønne transformation. Det gælder ikke mindst, når jeg ser, hvem der tidligere har modtaget prisen, siger Jakob Kibsgaard, lektor på DTU Fysik.

Jakob Kibsgaard er en del af et par forskningsgrupper på DTU, der har høstet særlig anerkendelse for deres arbejde med at karakterisere overfladerne på de katalytiske materialer meget præcist og korrelere den atomare struktur til den katalytiske aktivitet, skriver DTU i en pressemeddelelse.

Jakob Kibsgaard er en af de ledende kræfter i den eksperimentelle del af arbejdet, der i parløb med teoretikerne har fokus på at udvikle og forstå katalytiske materialer på atomart niveau for at kunne kontrollere og øge de kemiske reaktionshastigheder i f.eks. splitning af vand til brint og ilt.

En forskning, der bidrager til at sikre, at omstillingen til bæredygtig energi kan lykkes.

Jakob Kibsgaard har en baggrund inden for overfladefysik og katalytiske modelsystemer. Han har udgivet mere end 50 artikler i førende internationale videnskabelige tidsskrifter. Især hans arbejde med sulfid- og fosfid-baserede katalysatorer til hydrogenproduktion har vakt stor international opsigt.

Jakob Kibsgaard er ledende medarbejder i Grundforskningscentret ”Center for Visualizing Catalytic Processes (VISION)” ved DTU, der er bevilget af Danmarks Grundforskningsfond, og han blev i december 2020 tildelt et af det Europæiske Forskningsråd ERC’s prestigiøse femårige Consolidator Grants.

Hartmann Fondens Diplompris er tidligere både givet til prominente forskere inden for videnskabens verden som Eske Willerslev, men også til andre fremtrædende personer som skuespilleren Thure Lindhardt og arkitekt Margrét Matthiasdottir.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078