23948sdkhjf

Danmarks mindste høreapparat-producent lander sin første store forhandleraftale

Den første rammeaftale for salg via forhandlernetværk i Indien er på plads for den danske høreapparat-producent Audientes, der efter planen lancerer sit første høreapparat efter sommerferien.

Serieproduktionen hos leverandøren OSM Group starter efter planen til september. Salgsmålet er 7000 enheder, inden året rinder ud, har Audientes tidligere meldt ud.

Øjne og ører hviler som tidligere beskrevet først of fremmest på Indien, hvor Audientes netop har landet en samarbejdsaftale med en af de førende hørecenterkæder i Sydindien.

Hearing Wellness Clinic - HWC er blandt de 10 største leverandører af høreapparater i Indien med 20 forskellige hørecentre i en række storbyer.

- I tråd med vores strategi- og udrulningsplaner i Indien har vi indgået et utrolig spændende partnerskab med Hearing Wellness Clinic, som er et af de førende hørecentre i Sydindien med en mangeårig erfaring indenfor salg og rådgivning af kvalitetshøreapparater. Hearing Wellness Clinic har en stor markedsforståelse, og vi ser meget frem til at styrke samarbejdet med deres team samt netværk af høreklinikker, siger Steen Thygesen, der er CEO for børsnoterede Audientes. 

Han fortæller, at Audientes strategi for det kommende halvår er at lukke flere aftaler med andre hørecenterkæder over hele Indien.

- Dette var den første, og vi forventer at kunne præsentere yderligere fire inden jul, siger Steen Thygesen.

Fylder et hul i markedet

Audientes kommer til markedet med et høreapparat, der har et prispunkt på lige omkring 2000 kroner. Således ikke aldeles uopnåeligt for den gennemsnitlige inder. Og hos HWC kommer det nye apparat også ind i produktporteføljen som det klart billigste alternativ.

Audientes 

Audientes udvikler og producerer selvjusterende høreapparater målrettet mod brugere i lande, hvor høreapparater ikke er ret udbredt. 

Med et prispunkt på omtrent 400 dollars, vil det ikke være uopnåeligt for selv meget fattige mennesker at skaffe et høreapparat.

Virksomheden blev etableret i 2014 af ingeniøren Hossein Jelveh, der sammen med 10 kolleger fra den nedlagte Nokia-afdeling i København startede helt fra bunden med at udvikle teknologien i det nye høreapparat.

Audientes har hovedkvarter i Virum.

Virksomheden blev børsnoteret i september 2020 på Nasdaqs First North.

Høreapparaterne produceres hos OSM Group. 

- Vi ser meget frem til at byde Audientes velkommen i HWC-familien. Det har altid været vores mål at tilbyde unikke høreløsninger til vores kunder, og Audientes høreapparat passer perfekt i vores produktsortiment. Den selvjusterende egenskab udfylder et hul i markedet, og vi er stolte af at være den første leverandør af apparatet i Indien, siger Kamaljeet Singh, der er managing director for Hearing Wellness Clinic.

Udrulningsplanen for Audientes har været stærkt udfordret af hele corona-situationen, hvor store dele af Indien for nylig igen var under total nedlukning.

Dog er det for nyligt lykkedes at få etableret et hovedkvarter i den centrale del af Indien.

I sidste uge offentliggjorde Audientes, at man havde etableret sig fysisk med et datterselskab i Indiens sjettestørste by, Hyderabad. 

Engagementet igennem forhandlernetværk er blot en del planen for Audientes. Virksomheden har også grundet den selvjusterende teknologi i de nye høreapparater en aggressiv E-commerce-strategi, hvor man har positioneret sig på de førende e-handelsportaler.

I forbindelse med offentliggørelsen af tallene for 1.kvartal fremlagde Audientes sine forventninger til resten af året.

Audientes forventer i 2021 en omsætning på mellem 3,5 og fem millioner kroner. På driftssiden er det forventningen, at Audientes med intensiveret markedsføringsfokus vil ramme et underskud på mellem 12 og 14 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078